CKCG u Sutomoru organizovao obuku za nezaposlene žene: Pružanje usluge pomoć u kući za starije

Crveni krst Crne Gore (CKCG) organizovao je u Sutomoru obuku za pružanje usluge pomoć u kući za starije, koju je prošla 21 nezaposlena žena iz više crnogorskih opština.

Kako je saopšteno iz te humanitarne organizacije, obuku u Sutomoru pohađale su nezaposlene žene iz Bijelog Polja, Herceg Novog, Bara, Nikšića, Podgorice i Budve.

Iz CKCG rekli su da su od početka godine realizovali pet obuka za pružanje usluge pomoć u kući, koje su prošle ukupno 104 žene iz 12 opština – Danilovgrada, Podgorice, Cetinja, Mojkovca, Berana, Pljevalja, Tivta, Bijelog Polja, Herceg Novog, Bara, Nikšića i Budve.

Iz CKCG objasnili su da je selekcija kandidatkinja, koje su pohađale obuku od srijede do danas, vršena u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i njihovim područnim jedinicama.

Selekcija je vršena, kako su naveli, i na osnovu javnog poziva koji je CKCG objavio početkom septembra putem društvenih mreža i medija.

„Sve obuke održane su po akreditovanom programu, a sve učesnice su po završetku dobile sertifikat koji izdaje Zavod za socijalnu i dječju zaštitu”, navodi se u saopštenju.

Iz CKCG kazali su da su sve polaznice obuka obezbijedili smještaj, ishranu, putne troškove i priručnike za rad.

Realizatori obuke su bili zaposleni CKCG i iskusne gerontodomaćice.

“Obuke za pružanje usluge pomoć u kući realizovane su u okviru projekta “Pomoć u kući – profesija budućnosti”, koji finansiraju Grad Beč i Austrijski Crveni krst, a partneri na projektu su bili Zavod za zapošljavanje Crne Gore, kao i Zavod za socijalnu i dječju zaštitu”, naveli su iz CKCG.

Share.

Comments are closed.