Crnčević: Humanitarna pomoć za 166 porodica, nabavka hrane za 56 starih i bolesnih

Sekretarka OO CK Bar Zorica Crnčević večeras se oglasila saopštenjem o realizovanim sociohumanitarnim aktivnostima organizacije na čijem je čelu tokom nedjelju dana.

“Humanitarnu pomoć u osnovnim životnim namirnicama i higijeni primilo je 166 porodica. Za 56 starijih i teško oboljelih osoba, koje su same, vršena je nabavka hrane, ljekova i higijene. Četiri gerontodomaćice posebno brinu o 51-om starom licu i pružaju sve potrebne usluge. Putem telefona je 290 porodica tražilo od Crvenog krsta neku uslugu, najčešće pomoć u hrani i higijeni. Ove porodice nisu do sada bile na listi korisnika CK Bar.

Gerontodomaćice su ostvarile 96 telefonskih poziva sa korisnicima radi praćenja njihovih potreba. Uključeno je 28 volontera koji su u službi građana, a 12 volontera je na čekanju. Velika podrška Crvenom krstu na terenu su volonterski timovi u mjesnim zajednicama, posebno Sutomore, Crmnica i Mrkojevići.  Na raspolaganju je i dr Branka Purlija sa svojim odborom i timom. Juče su pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore specijalnim terenskim vozilom za dostavu hrane i volonterima Crvenog krsta izvršili raspodjelu pomoći u Crmnici.

Zaposleni provedu na poslu od 10 do 12, a volonteri od 5 do 6 sati. Zahvaljujem se predsjedniku Opštine na svakodnevnoj komunikaciji i pomoći, svim članovima Tima čije službe pomažu CK, donatorima i volonterima. Opština Bar je za potrebe ugroženog stanovništva obezbijedila vrijednu donaciju od 200 paketa hrane i higijene, koji će 30. marta stići u magacin CK”, kaže se u saopštenju OO CK Bar.

Share.

Comments are closed.