Crnogorske košarkašice počele pripreme za Igre malih zemalja u Baru kao i nastup na Eurobasketu

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za izazove koje ih očekuju u naredna dva mjeseca. Izabranice Jelene Škerović učestvovaće na Igrama malih zemalja, a potom i na Eurobasketu.

“Naše ambicije na IMZ su da spremimo ekipu za Evropsko prvenstvo , da je uigravamo i vidimo šta i koliko mogu te djevojke. Naravno cilj je što bolji plasman i rezultat. Ne poznajem mnogo rivale, možda će nam najozbiljniji kandidati biti Island i Andora, ukoliko dođe sa igračicama koje nastupaju u Španiji”, kazala je Škerović na pres konferenciji.

Prvi dio priprema za učešće na IMZ biće u Tivtu, a raspored naših djevojaka na takmičenju u Baru gdje će biti održana košarkaška takmičenja je sljedeći:

28. 05. 2019.
Kipar – Crna Gora 20:00h

29. 05. 2019.
Island – Crna Gora 17:45h

30. 05. 2019.
Malta – Crna Gora 17:45h

31. 05. 2019.
Crna Gora – Luksemburg 17:45h

01.06.2019.
Crna Gora – Monako 15:15h

“Pokazale smo u kvalifikacijama da možemo da igramo sa svima, najvažnije je da se povrijeđene igračice oporave i da zdrave uđu u trenažni proces. IMZE će nam dobro doći da se uigravamo za EP. Nadam se da ćemo dati svoj maksimum, da će nas povrede zaobići i da ćemo spremne dočekati EP”, kazala je reprezentativka Snežana Aleksić.

Nakon završetka IMZ Crnogorke će nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo, a planirano je da odigraju četiri kontrolna meča protiv reprezentacija BiH i Njemačke.

Na šampionatu kontinenta naše učestvuju u grupi koja se igra u Rigi.

Raspored:

27. 06. 2019. Švedska – Crna Gora
28. 06. 2019. Crna Gora – Francuska
30. 06. 2019. Češka – Crna Gora

U reprezentativnim izazovima ovog ljeta učestovaće ove košarkašice: Snežana Aleksić, Božica Mujović, Jelena Vučetić, Marija Leković, Jovana Pašić, Milena Jakšić, Sofija Živaljević, Milica Jovanović, Irena Matović, Nikolina Popović, Dragana Živković, Kristina Raković, Glory Johnson, Nataša Popović, Amina Marković, Bojana Kovačević, Anđela Bigović, Violeta Lazarević, Teodora Sarić i Sladjana Raković.

Share.

Comments are closed.