Crveni krst uručio pomoć romskim porodicama u naselju pod Volujicom

Povodom velikog nevremena koje je pogodilo našu opštinu, predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar obišli su romske porodice koje žive u naselju ispod Volujice i uručili im humanitarnu pomoć.

„Za više od 70 članova, među kojima je 27 djece od 0 do 15 godina, podijeljena je pomoć u hrani, higijeni, bebi paketima, obući za djecu i odrasle i ćebadima“, kazala je Radio Baru i Bar Infu Zorica Crnčević, sekretarka ove humanitarne organizacije.

„Obilne padavine još više su ugrozile životni prostor ekstremno siromašnih romskih porodica koje žive u improvizovanim barakama u ovom naselju. Na evidenciji Crvenog krsta Bar nalaze se 93 romske porodice, sa 558 članova, kojima Crveni krst u kontinuitetu pruža pomoć u hrani i higijeni.Takođe ih uključuje i u druge programske aktivnosti, koje doprinose poboljšanju njihovog položaja“, ističe Crnčević.

Romske porodice su mahom raseljena lica sa Kosova i Metohije, od koji mnogi još uvijek ne posjeduju potpunu dokumentaciju kako bi regulisali status za boravak u našoj zemlji.

U prostorijama Crvenog krsta pomoć je danas podijeljena i porodicama iz drugih romskih naselja.

Share.

Comments are closed.