Dabanović: Sve je spremno za početak 36. Barskog ljetopisa

U susret otvaranju 36. Barskog ljetopisa, koje je zakazano večeras u 21 sat na Ljetnjoj sceni Doma kulture, gošća emisije „Od doručka do ručka“ bila je Nikoleta Dabanović PR ovog festivala.

„36. Barski ljetopis se odvija u organizaciji JU Kulturni centar Bar pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ministarstva kulture i medija, ali i u saradnji sa Filmskim i Muzičkim centrom Crne Gore. Tu su i naši brojni prijatelji, prije svega medijske kuće koje su uvijek uz nas i to nam mnogo znači, to nam šalje poruku da zapravo selektori festivala dovode značajna imena iz kulture i umjetnosti. Vjerujemo da ćemo međunarodni karakter festivala opravdati večeras na na samom otvaranju festivala“, kazala je Dabanović.

U odnosu na podatke u vezi sa programima koji su predstavljeni nedavno na konferencije za novinare, u međuvremenu je došlo do nekih izmjena.

„Kada gradite, planirate, pravite, pa i realizujete festival koji traje 42 dana, ne možete da predvidite baš sve okolnosti, pored sve dobre volje. Tako se desilo da smo u posljednjem trenu, dobili informaciju da se otkazuje predstava CNP ‘Ujka Vanja’, zbog zdravstvenih problema i nemogućnosti igranja glumice koja tumači jednu od uloga u predstavi. Igranje ove predstave je bilo planirano za srijedu 19. jul. Jedino što možemo je da pokušamo da se revanširamo našoj publici tako što ćemo tu predstavu ‘dovesti’ negdje kasnije ili tokom zimskog perioda. Međutim, te večeri u 21 sat predviđen početak književnog programa kada će svoj roman ‘Ključevi dobra i zla’ predstaviti autor Vuko Martinović“, najavila je Dabanović.

Sa žaljenjem je saopštila da je otkazan i prateći program „Škola mozaika“ koju je već niz godina vodio mr Petar Vujošević.

„Nekako smo sa razumijevanjem primili tu informaciju, jer zaista znamo da bi Petar vrlo rado, kada bi bio u mogućnosti, i ove godine bio sa nama. Mnoge generacije su prošle tu školu i znamo koliko on to predano radi. Da napomenem da je precizan program dostupan na našim profilima na društvenim mrežama i na našem sajtu www.barskiljetopis.me“, napomenula je Dabanović.

Publika će tokom trajanja festivala biti u prilici da otprate preko 80 književnih, likovnih, muzičkih, pozorišnih/filmskih, bARS i pratećih programa, na osam lokacija.

 Opširnije o tome pogledajte na linku :

Share.

Comments are closed.