Đaci OŠ Meksiko na Otvorenim danima nauke

Pedeset učenika osmog i devetog razreda OŠ “Meksiko”, zajedno sa nastavnicima Marijanom Đurnić i Đokom Burzanovićem, posjetilo je Otvorene dane nauke u Podgorici.

Tom prilikom učenici su učestvovali u pojedinim radionicama, na kojima su razmjenjivali stečena znanja ali i naučili nešto novo.

“Izložba ‘Bio Kosmos’ se predstavila sa slikama unutrašnje prirode živog svijeta, od kojih su im se naročito dopao embrion miša star šest dana, larva voćne mušice, mozak miša sa neuronima, kvasac i mnoge druge. Učenici su tom prilikom prepoznali pojedine od njih, kao što su trepljar, dioba ćelije, a potom su i nabrajali faze diobe ćelije, učestvovali u razgovoru sa organizatorima.

Najbolji utisak na naše učenike  ostavila je  radionica “Virtuelna stvarnost”, gdje su se učenici na licu mjesta, uz pomoć posebnih instrumenata, susreli sa postojećim i nepostojećim stvarima definisanim samo u računarskoj memoriji i na taj način čuli i osjetili neki sasvim novi, virtuelni svijet. Za kraj, učenici su kroz radionicu ‘Zanimljiva robotika’ sklapali, ali i isprobali rad pojedinih modela robota”, kazali su iz OŠ Meksiko.

Na radionicama učenici su dobili na poklon periodni sistem elemenata, priveske za ključeve, gumice, olovke, markere…

Neki od njih se nijesu ustručavali da svoje utiske podijele i pred kamerama nacionalnih televizija, a dobro raspoloženje i druženje je trajalo tokom cijelog dana.

Share.

Comments are closed.