Dado Ćetković dio likovne kolonije u Bečeju

Izložba umjetničkih radova nastalih na međunarodnoj likovnoj koloniji “Bečej noću” otvorena je u subotu u galeriji Gradskog pozorišta u Bečeju, a jedan od učesnika je i barski slikar Dalibor Dado Ćetković.

Slikarskoj radionici prisustvovalo je dvadesetak umjetnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Belgije, a postavku izložbe sačinjavaju djela ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika. Izložbu karakterišu različiti umjetnički izrazi realizovani kombinovanim tehnikama, uljem na platnu, akvarelom, akrilom…

“Koleginica Tijana Grujić je bila sjajan domaćin, a u saradnji sa opštinom Bečej, manifestacija je uzdignuta na visoki nivo. Organizatori su se potrudili da gostima iz regiona obezbijede potpuni ugođaj za vrijeme boravka u njihovom gradu, tako da i likovna radionica, smještena u prostorijama Gradskog pozorišta u samom centru, ima poseban značaj za umjetnike. Mnogi od nas koji smo dugo vremena prijatelji na društvenim mrežama imali smo priliku da se sretnemo, upoznamo lično i zajedno stvaramo. Bez obzira na mali broj dana, uspio sam uraditi dvije slike formata 100 x 70 cm u kombinovanoj tehnici, kojima sam na izložbi predstavljao Crnu Goru i svoj rodni grad Bar, sa morskim detaljima i crnogorskim kršem, raznim simbolima asocijativnog karaktera, predstavljajući Crnogorca u Vojvodini, inspirisan kolonizacijom, a sve sam to riješio na apstraktno nadrealističan način”, kaže za Bar Info Dado Ćetković.

Kako kaže, slike su bile zapažene na otvaranju izložbe, “što mi predstavlja zadovoljstvo, ali i podsticaj da nastavim dobro utabanim putem kojim sam krenuo”.

“Puteve sam počeo gledati u dekadama stvaralaštva, pa kada sagledavam starije radove, vidim da ima dosta toga zajedničkog, ali unaprijeđenog, kako i treba biti. Pravo iznenađenje u toku rada su nam bili tamburaši koji su samo za nas svirali u ateljeu i tako dali potpuni doživljaj Vojvodine. Takođe nas je posjetio i ukazao poštovanje gradonačelnik Bečeja. Nakon zvaničnog otvaranja izložbe bili smo počastvovani mjestom u VIP loži, a muzički program ispred 30 hiljada ljudi upotpunili su Dejan Cukić, ‘Parni valjak’ i ‘S.A.R.S.’, nakon čega je uslijedio nesvakidašnji vatromet. Smatram da je ovo divno iskustvo i ako vrijeme dozvoli, rado ću i sledeće godine biti učesnik”. zaključuje Ćetković.

Share.

Comments are closed.