Dadov Antares u Podgorici

“Antares”- ciklus slika akademskog slikara iz Bara Dalibora Dada Ćetkovića, biće danas predstavljen na Univerzitetu Donja Gorica, povodom dana ove obrazovne ustanove.

„Veliko mi je zadovoljstvo i čast što ću izlagati na ovom mjestu gdje su u posljednjih deset godina bila predstavljena djela značajnih umjetnika, kao što su Uroš Tošković, Filip Janković, Zlatko Glamočak, Dragan Radenović, Žan Pjer Tangi… Takođe mi je drago da ću studentma predavati o savremenom slikarstvu zajedno sa dr Milunom Lutovcem i govoriti o nastanku ovog ciklusu slika“, kazao je Ćetković.

Podsjetimo, postavka „Antares“ premijerno je predstavljena u oktobru u Galeriji „Velimir A. Leković“, a ovom prilikom Ćetković će izložiti drugi dio slika iz ovog ciklusa.

„Antares“ se sastoji od 45 slika rađenih u kombinovaj tehnici sa uljem i akrilom na platnu i papiru. Radovi su nastali nakon umjetnikovog višemjesečnog boravka u Americi.

Ćetković je inovativan, ide u korak s vremenom, pa je ovu izložbu predstavio i virtuelnim putem, na svom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Podgorička publika biće u prilici da pogleda njegove radove na UDG-u do kraja 2020.godine.

Share.

Comments are closed.