Dan državnosti čestitali Raičević i Orlandić

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Skupštine opštine Bar Mićo Orlandić uputili su čestitke povodom Dana državnosti, 13. jula.

Uvažene sugrađanke i sugrađani,

Želim da Vam, u ime Opštine Bar i u svoje ime, uputim iskrene čestitke povodom obilježavanja 13. jula – Dana državnosti, datuma koji je duboko urezan u savremenu crnogorsku istoriju i na kojem danas počiva nezavisna Crna Gora.

Ovaj važan datum koji povezuje dva najvažnija istorijska događaja, pred kraj XIX i polovinom XX vijeka, nas podsjeća da je borba za slobodu i borba utemeljena na antifašističkim vrijednostima univerzalni princip koga su bili svjesni i naši slavni preci na Virpazaru kada su svojim junaštvom i otporom okupatoru zapalili iskru slobodarske ideje koju su mnogi kasnije slijedili.

Na bazi ovakvih istorijskih događaja, u slavu našim precima i dobrobiti budućim genaracijama, naša je obaveza da jačamo zajedništvo i međuetnički sklad i da zajednički radimo na ostvarenju strateških ciljeva i na unaprjeđenju uslova života svih naših sugrađana.

Još jedanput upućujem iskrene čestitke u želji da praznike provedete u zdravlju, sreći i porodičnoj radosti koju ovakvi praznici donose.

Neka je vječna Crna Gora!

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević

***

Svim građanima Bara i Crne Gore, u ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom 13. jula – Dana ustanka crnogorskog naroda i Dana državnosti.

Čestitajući Vam praznik, pozivam Vas da svi zajedno ujedinjeni gradimo modernu Crnu Goru na temeljima antifašističkih vrijednosti, građanskog, multikulturalnog i multikonfesionalnog zajedništva, kao našeg najvećeg bogatstva.

Predsjednik SO Bar Mićo Orlandić

Share.

Comments are closed.