Danas počela Liga izviđača prvi put preko interneta

Savez izviđača Crne Gore kao društveno odgovorna organizacija prati sve preporuke koje već danima dobijamo putem medija od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i instituta za javno zdravlje. Već ranije smo sve svoje aktivnosti otkazali ili odložili do daljnjeg. Članovima svakodnevno šaljemo preporuke da budu u svojim kućama i da prate uputstva koja dobijamo od IJZ.

Kako bi naši članovi na što kvalitetniji način proveli ovo vrijeme kod kuće, odlučili smo da ipak organizujemo prvo kolo naše lige putem interneta. Ovo kolo počinje danas i trajaće sedam dana.

Takmičari će svakodnevno dobijati zadatke koje će rešavati u udobnosti svog doma. U obavezi su da snime kako obavljaju zadatak i da pošalju na mail adresu Saveza izviđača sve zadate materijale. Zadaci će biti praktični, ujedno i edukativni, sa akcentom na informacije o virusu COVID-19.

Ovo je prilika da se svi dobro zabavimo, ostanemo kod kuće, pratimo preporuke koje dobijamo, vodimo računa o higijeni, ali i nešto naučimo.

Ovim putem pozivamo djecu i mlade koji nisu članovi izviđačke organizacije da se prijave za takmičenje na e-mail: sicg@scouts.org.me

Umjesto našeg tradicionalnog pozdrava „Zdravo“, kao i našeg najnovijeg mota „Zakorači u avanturu“, pozdravljamo vas novim „Zakorači u avanturu doma“!

Share.

Comments are closed.