Demokrate: Po čemu je to Gvozdenović izuzetak?

Saopštenjem za javnost obratio se Momčilo Leković, odbornik Demokrata. Prenosimo ga u cjelosti:

“Tačno 136 lica je do sada procesuirano na teritoriji barske opštine zbog kršenja različitih naredbi i mjera Vlade. Da ima pravde u Crnoj Gori, odnosno neselektivnog dijeljenja iste moglo bi se reći svaka čast nadležnim, ali kada na svakom koraku pravite presedane, budete revnosni samo kada je u pitanju običan građanin ili politički protivnik, dok na drugoj strani puštate da ‘curi’ ta ista pravda koja u ovom slučaju ipak nije ista za svakoga, onda vam se mora glasno i jasno reći: ‘Nadležni, sramota vas bilo!’

Juče je istaknuti funkcioner DPS-a, koordinator ove partije za opštinu Bar, lokalno poznat po dijeljenju ‘izborne magle’, svojim boravkom i sastankom sa predsjednikom MZ Crmnica prekršio zabranu međugradskog saobraćaja, okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, prisustva i zadržavanja više od dva lica zajedno na otvorenom javnom mjestu i sve to javno, najavljujući nove posjete i sastanke a da pritom protiv njega nije izrečena ni najmanja moguća opomena ili upozorenje.

Kakav je to izuzetak Branimir Gvozdenović? Kakve mjere to on sprovodi nad samim sobom pa da ne predstavlja u očima nadležnih istu opasnost od širenja infekcije kao što je predstavlja 136 uhapšenih građana Bara, sveštenih lica i političkih protivnika? Kakav je to radni zadatak u ovom trenutku imao van svog mjesta rada i boravka, pritom ‘glumeći’ predsjednika opštine odnosno ponižavajući njegovu instituciju, pa da bude izuzet od krivične odgovornosti? Kakav je izuzetak Branimir Gvozdenović pa da protiv njega ni lokalna komunalna policija ne smije da upotrijebi ovlašćenja koja joj potpuno po zakonu i mjerama pripadaju? Zašto je Gvozdenović izuzetak u odnosu na sve one građane kojima je zabranjeno da posjete svoja imanja i njive, počev od te iste Crmnice u kojoj je on sprovodio svoje terenske izborne aktivnosti?

Naravno, nije izuzetak samo Gvozdenović, tu je i predsjednik MZ Crmnica sa kojim se sastao, kamion brašna u Pljevljima, predsjednik danilovgradskog DPS-a ‘u kafani’ kao i mnogi drugi koji imaju to nešto što običan građanin nema i zbog čega pravda na njih, očigledno, različito ‘prianja’.

Ipak, u slučaju Gvozdenović smatramo da je kap prelila čašu. Koliko je danas očekujemo od nadležnih instanci utvrđivanje krivične odgovornosti, a od predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, čiju je funkciju juče nesumnjivo obavljao Gvozdenović, provjeru postupanja Komunalne policije koja se oglušila o sopstvene nadležnosti, dovodeći tako u opasnost sve mještane ovog dijela barske opštine.

Naravno, sve to u slučaju da sebe odnosno sopstvene građane poštuje više od svog ‘političkog oca’”, kaže se saopštenju kojeg potpisuje Momčilo Leković.

Share.

Comments are closed.