Demokrate traže hitnu sjednicu SO Bar

Klub odbornika Demokrata u SO Bar danas se otvorenim pismom, sa zahtjevom sa sazivanje po hitnom postupku sjednice Skupštine opštine Bar, obratio predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću i predsjedniku SO Bar Miću Orlandiću.

U obraćanju kojeg potpisuje predsjednik Kluba odbornika Demokrata Dragan Tufegdžić se kaže:

Nakon posljednjih nemilih dešavanja koja su zadesila naš grad tokom jutarnjih časova 1. novembra ove godine, u kojima samo pukom srećom nije bilo težih posljedica po život slučajnih prolaznika, a pri čemu je nastala velika materijalna šteta po građane Bara, zahtjevamo da po hitnom postupku zakažate sjednicu Skupštine opštine Bar, na kojoj će se raspravljati o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u gradu Baru. Smatramo da ovoj sjednici na vaš zahtjev mora prisustvovati načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Magovčević, pri čemu će podnijeti izvještaj o bezbjednosnoj situaciji  u našem gradu i odgovarati na pitanja odbornika.

Napominjemo da ovo nije prvi put, čak šta više postala je praksa da se u sred dana “bez bilo kakvih problema” realizuju brutalne likvidacije sa najtežim posljedicama po aktere, ali i slučajne prolaznike. Na desetine ubistava i ranjavanja posljednih godina pretvorili su naš Bar u grad u kojem više nije bezbjedno živjeti, ali ni boraviti.

Kao odgovoran politički subjekt i kao odgovorni ljudi koji zaista vole ovaj grad, smatramo potpuno prirodnim da nadležni koji su najodgovorniji za trenutnu bezbjednosnu situaciju “polože račune” pred izabranim predstavnicima građana u SO Bar.

S tim u vezi očekujemo pozitivan odgovor kada je u pitanju naš Zahtjev.

Share.

Comments are closed.