Dječja nedjelja u OŠ B.J.Orlandić

Brojnim aktivnostima u OŠ “Blažo Jokov Orlandić” obilježena je Dječja nedjelja.

Učenici starijih razreda gledali odgledali su film koji ima edukativni karakter, jer je BJO jedina osnovna škola iz Bara koja učestvuje u projektu “Putujuća fabrika filma Ubrzaj” kojeg realizuje NVO Centar za građansko obrazovanje. U projektu učestvuje osam osnovnih škola iz Crne Gore, a cilj je podizanje svijesti i potreba očuvanja i unaprjeđenja ljudskih prava, multietičnosti i različitosti.

Službenici Centra bezbjednosti Bar održali su učenicima VI razreda predavanja na temu “Vršnjačko nasilje”.

Nisu zaboravljeni ni niži razredi. Za njih je organizovano crtanje kredom u školskom dvorištu, lutkarske predstave, te dvije radionice “Budi mi drug” i “Drvo sreće”. Učenici III-2 i učiteljica Snežana Turković prikazali su učenicima prvog razreda dvije lutkarske predstave: “Mravi oćerali međeda” i “Golub i pčela”, te pozorišnu predstavu “Svitac traži prijatelja”, a Dramska sekcija koju vodi učiteljica Stanislava Knežević odigrala je pozorišnu predstavu “Smešna bajka”. Realizovan je čas o dječjim pravima, a učenici IV razreda organizovali su akciju prikupljanja igračaka, pod nazivom “Za drugare u vrtiću”.

U organizaciji Instituta “Konfučije”, od kraja septembra u BJO se održava besplatan kurs kineskog jezika za učenike škole. Interesovanje je veliko.

Praksa doniranja knjiga školskoj biblioteci se nastavlja. Odbornica u SO Bar i bivša članica Školskog odbora Irina Dabović i Aleksandar Otašević poklonili su komplete knjiga.  

Share.

Comments are closed.