Domaćom premijerom KCB obnavlja rad bioskopa

Kako ističu iz JP Kulturni centar, nakon gotovo decenijske pauze pokrenuće rad bioskopa, i to crnogorskom filmskom premijerom trilera sa elementima komedije “Četiri ruže”, po scenariju i u režiji rođenog Baranina Vasilija Nikitovića. 

Ova krovna ustanova kulture u opštini 9. januara organizuje prvo prikazivanje u Crnoj Gori aktuelnog hita u bioskopima širom Srbije, a film je na proramu i naredna dva dana.

Erol Marunović, direktor JP Kulturni centar Bar, u Beogradu je sa Nikitovićem dogovorio premijeru koja bi trebala biti prvi veliki kulturni događaj ove sezone u Baru.

“Na obostrano zadovoljstvo, brzo smo našli zajednički jezik i dogovorili većinu detalja, u ovih nekoliko dana do premijere biće usaglašeni svi. Očekujemo veliki odziv publike u Domu kulture, film ćemo prikazivati 9, 10. i 11. januara. Ovim ujedno simbolički obnavljamo rad bioskopa u Baru, koji je prethodnih desetak godina radio sporadično, sa ne više od desetak projekcija godišnje, ali, o tome ćemo naknadno dati više informacija”, kaže Marunović.

Reditelj Vasilije Nikitović kazao je da će se devetog januara nakon projekcije “Četiri ruže” pojaviti pred barskom filmskom publikom u društvu protagonista filma – Borisa Milivojevića, Sonje Kolačarić, Milutina Miloševića, Marte Milosavljević, Jelene Jokić, Tare Toševski i Miljane Popović.

“Ova premijera je vraćanje duga mom rodnom gradu, ulažemo posebne napore da ovo bude nezaboravan događaj. Trudio sam se da nešto i iz tog mog djetinjstva u Baru ostavim u filmu koji je žanrovski manje- više smješten u krimi dramu sa elementima komedije, ali, ja bih radije opisao ‘Četiri ruže’ kao urbanu krimi dramu sa dozom ironije. To nije klasičan bioskopski film, ima i moj stav prema  društvu i umjetničku crtu, kritiku pojava koje su globalno uglavnom iste u svakom društvu. Zadovoljan sam dosadašnjim odzivom publike u Srbiji, film ima rekordnu gledanost, a nastavljamo sa otvaranjem regionalnog tržišta, dogovaramo projekcije u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji”, kazao je Nikitović.

Share.

Comments are closed.