Donacija Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore školi u Mrkojevićima

Predsjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić uručio je donaciju OŠ “Mrkojevići” u Pečuricama. U pitanju je komplet zvučnika, odnosno razglas koji će učenici ove škole od sada moći da koriste na prigodnim manifestacijama.

“Želja nam je bila da ovom donacijom pomognemo OŠ u Mrkojevićima, ali istovremeno ukažemo na potrebu da se mnogo više ulaže u ovaj dio crnogorskog primorja koji je izuzetno nerazvijen. Ako se kroz Mrkojeviće odvija međunarodni saobraćaj na putu širokom svega pet metara sa rupama, ako ovaj kraj nema zdravstvenu ustanovu, ako škola nema fiskulturnu dvoranu, ako nijesu riješena pitanja kanalizacije i vodovoda, ako svakog dana neko kreće u dijasporu, sa pravom se pitamo zbog čega se to dešava. Na žalost, razvoj Mrkojevića je u najvećem broju slučajeva sveden na donacije iz inostranstva ili ove slične našoj kojom smo željeli da pomognemo, ali i pošaljemo poruku da je potrebno zadržati mlade u Mrkojevićima”,  rekao je predsjednik Savjeta Sabrija Vulić, prilokom uručivanja donacije direktoru škole Osmanu Grgureviću.

Grgurević je istakao da ovo nije prvi put da Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore pomaže školi u Mrkojevićima i ovom kraju, te da je “već nekoliko puta donirao, kako za školu, tako i za neke druge akcije u kraju”.

Share.

Comments are closed.