Đorđije i Mihailo Pavićević novi članovi Udruženja maslinara Antivari

Članovi Udruženja maslinara “Antivari” od danas su istaknuti sportski radnici, privrednici i filantropi braća Đorđije i Mihailo Pavićević.

“U prostorijama našeg udruženja danas su članovi ‘Antivarija’ postali naši sugrađani, braća Pavićević. Izuzetna nam je čast što su nam se pridružili, posebno zato što Đoko važi za jednog od najvećih maslinara u našoj opštini. Pavićevići su poznati i priznati sportski radnici, a potiču iz stare barske porodice”, kazao je predsjednik Udruženja Jovica Martinović.

Iako je ovo udruženje mlado – formirano je sredinom januara ove godine, već broji 150 članova i u gradu pod Rumijom prepoznato je po tome što okuplja istinske zaljubljenike u maslinu i vrijedne radnike. O tome koliko su članovi “Antivarija” ozbiljni u ovoj djelatnosti, svjedoči podatak da njegovi članovi posjeduju preko 20.000 stabala masline.

U pitanju su maslinari koji su i ranije bili okupljeni u sličnom udruženju, a i utemeljivači su najveće manifestacije u slavu plemenitog drveta na našim prostorima “Maslinijade”.

“Đoko Pavićević već posjeduje više stotina stabala, uglavnom starih korjena maslina, pa nas njegova odluka da se posveti ovoj drevnoj barskoj kulturi i tradiciji, izuzetno raduje”, istakao je Martinović.

Najistaknutiji maslinari ovog udruženja su Bajazit Haverić, Jovica Martinović, Lazo Božović, Redžep Kolar i, danas učlanjeni, Đorđije Pavićević.

Upitani za procjenu šta je na području barske opštine potrebno uraditi da bi se ova poljoprivredna grana još više razvijala i doprinijela ukupnom razvoju opštine, maslinari su jednoglasni – izgradnja infrastrukture do svih većih maslinjaka, kolektivna zaštita tretiranjem stabala biološkim sredstvima, kao i navodnjavanje maslinjaka sistemom “kap po kap”.

Share.

Comments are closed.