Dr Jovićević: Broj novoinficiranih se smanjuje

Gost „Promenade četvrtkom“ Radio Bara, koju uređuje i vodi Milan Vujović, bila je dr Ljiljana Jovićević, epidemiološkinja u barskom Domu zdravlja. Na početku je istakla da „idemo u dobrom smjeru, jer se broj novoprijavljenih slučajeva smanjuje“.

„Juče je bilo osam novih slučajeva infekcije koronavirusom. Ukupan broj aktivnih slučajeva je 209. Broj oporavljenih je povećan na 331. U Domu zdravlja se svakodnevno testiraju pacijenti, odnosno osobe koje su bile pozitivne, kao i one koje su s njima bile u kontaktu i taj dnevni broj je konstantno oko 45. Pod epidemiološkim nadzorom je 150 lica. To su osobe koje su u samoizolaciji zbog toga što su bile u kontaktu s osobama koje su pozitivne ili su putovale van zemlje a po povratku se nisu testirale na prisustvo koronavirusa“, informiše dr Jovićević.

Po njenim riječima, svaka prognoza kada je ovaj virus u pitanju je nezahvalna, ali ako se u svim djelatnostima potrudimo da se držimo preventivnih mjera, to sigurno mora dati rezultate. „Ono što bih sugerisala svim sugrađanima jeste da ukoliko imaju bilo kakve nedoumice prilikom odlaska u školu ili na svom radnom mjestu, obavezno posjete sajt Instituta za javno zdravlje. Tu mogu da pronađu detaljna uputstva kako da se ponašaju da ne bi došlo do prenošenja bolesti“, kazala je dr Jovićević.

Share.

Comments are closed.