Dr Jovićević: Epidemiološka situacija u Baru se popravlja

Dobra epidemiološka slika u Baru, u nekoliko prethodnih dana, jasan je pokazatelj da se uz poštovanje mjera i pridržavanje strogih zdravstvenih protokola, situacija može popraviti. Znatno je smanjen broj novoinficiranih, ali i broj pregleda u barskom Domu zdravlja, istakla je, gostujući u prijepodnevnom programu Radio Bara epidemiološkinja dr Ljiljana Jovićević.

„Epidemiološka situacija u Baru se popravlja. To je zasluga naših sugrađana koji poštuju propisane mjere. Treba istaći da je i vakcinacija u toku i sve to daje rezultate. U poslednja dva dana imamo jednocifrene brojeve novoprijavljenih slučajeva, tako da smo juče imali šest, a preključe svega četiri nova slučaja. Pao je i ukupan broj aktivnih slučajeva, koji danas iznosi 252. Sve su to pokazatelji da se za sada dobro nosimo sa epidemijom“, zadovoljna je dr Jovićević.

Osjetan je i pad broja pregleda u Domu zdravlja Bar, kao i testiranja…

„Broj pregleda i osoba koje se prijavljuju za testiranje znatno je manji nego u prethodnom periodu. I taj podatak nas itekako raduje. Što se same vakcinacije tiče, još uvijek se ona vrši sa Astra Zenekom, a krajem mjeseca očekujemo, kako je najavljeno, dolazak vakcina ostalih proizvođača (Sinofarm, Sputnjik V i Fajzer), tako da će naši sugrađani u narednom periodu biti u mogućnosti da odaberu vakcinu koju žele. Proces vakcinacije teče planiranom dinamikom, pa moramo biti zadovoljni“, naglašava doktorka.

Funkcionisanje Doma zdravlja se, u svim segmentima rada, odvija nesmetano.

„U ovom trenutku imamo svega troje zaposlenih koji su u izolaciji, tako da uz dobru organizaciju rada, produžena dežurstva, uspijevamo da odgovorima zahtjevima naših pacijenata“, tvrdi Jovićević.

Share.

Comments are closed.