Dr Martinović: Trenutna epidemiološka situacija stabilna

“Trenutna epidemiološka situacija na području barske opštine je stabilna – nema novih registrovanih slučajeva”, saopštio je, gostujući u programu Radio Bara, spec. epidemiolog, dr Adis Martinović

“Oko 400 osoba iz Bara i Ulcinja su pod zdravstveno sanitarnim nadzorom. Za ovo jutro smo predvidjeli dva testiranja osoba iz nadzora kod kojih su se javili simptomi koji mogu ukazati na zarazu koronavirusom, i oni će vrlo brzo biti uzorkovani, a testovi poslati u IJZ.

Osobe koje su do prije neki dan dolazile iz inostranstva u opštine Bar i Ulcinj su u strogoj kućnoj izolaciji. Od juče, u zavisnosti od toga iz koje zemlje dolaze, smještene su u karantin koji je u većini slučajeva organizovan u studentskim domovima, hotelima i sl. dok u određenim slučajevima može biti i kućni.

Ponavljam apel građanima da ostanu kod kuće, da se pridržavaju propisanih mjera koje je naložilo Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraze, a osobe koje imaju bilo kakve simptome koji upućuju na postojanje infekcije Corona virusom da se jave našim dežurnim službama”, rekao je dr Martinović.

Share.

Comments are closed.