Dr Stanišljević: Epidemija se polako smiruje, čemu svjedoče i brojke na nivou Crne Gore

“Epidemiološka situacija u Baru, bez obzira na trenutan broj inficiranih, jeste za brigu, ali nije alarmantna”, saopštio je, gostujući u prijepodnevnom programu radio Bara, dr Miroslav Stanišljević.

Što se Doma zdravlja tiče, dr Stanišljević napominje da “ne očekuju infekciju Covid 19 među zaposlenima jer su sprovedene sve mjere da do toga ne dođe, a to je adekvatna zaštita u zavisnosti od radnog mjesta koje pokrivaju. Kontrolni punktovi obezbjeđuju da niko sa povišenom temperaturom ili respiratornim simptomima ne dođe u kontakt sa zaposlenima ili pacijentima na način što se oni, u slučaju da imaju bilo kakve simptome virusa Korona upućuju u COVID ambulantu. Mjere zaštite koje sprovodimo donose željeni rezultat, stoga izražavam veliku zahvalnost za nesebično zalaganje i rad svih zaposlenih u Domu zdravlja, na čelu sa Epidemiološkom službom”.

Uz tri novozaražena, ukupan broj COVID pozitivnih pacijenata u Baru je 104, 170 ih je pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom dok je u karantinu sedam osoba, pa je, po riječima dr Stanišljevića, “realno očekivati da će uskoro biti i zatvoren”.

“Dostigli smo pik, epidemija se polako smiruje, čemu svjedoče i brojke na nivou Crne Gore. U svakom slučaju, nema opuštanja, neophodno je da se pridržavamo mjera NKT-a i IJZ CG, moraćemo da se naviknemo da živimo uz prisustvo virusa – uz fizičku distancu, masku i redovnu higijenu ruku kao preventivne mjere koje će doprinijeti da ni sebe ni druge ne dovedemo u opasnost”, zaključuje pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja, dr MIroslav Stanišljević.

Share.

Comments are closed.