Dr Stanišljević: Pacijent kod koga je sinoć potvrđeno prisustvo virusa je iz Ulcinja

U Baru je i dalje epidemiološka situacija mirna. Pacijent kod koga je kasno sinoć potvrđeno prisustvo korona virusa i koji se nalazi na Infektivnom odjeljenju Barske bolnice je iz Ulcinja i po saznanju dr Miroslava Stanišljevća iz barskog Doma zdravlja, nije povezan sa ranijim slučajevima iz Ulcinja. Taj pacijent je nešto ranije došao iz inostranstva.

U redovnom jutarnjem izvještaju za Radio Bar i Bar Info, dr Stanišljević je naglasio da su oni koji su bili u kontaktu sa Baraninom, koji se liječio na Infektivnom odjeljenju u Baru, dobro i da su juče izašli iz programa pojačanog nadzora. Taj Baranin se i dalje liječi na Infektivnoj klinici u Podgorici. U dobrom je, stabilnom stanju i trebalo bi, zavisno od analiza, uskoro da ode kući.

Dr Stanišljević je pojasnio i zbog čega je juče oformljen Krizni medicinski štab na nivou države:

“Pojedine karike, po procjeni Kriznog štaba, nisu baš funkcionisale kako treba, pa je napravljena, da tako kažem, dodatna mreža, koja će te neke nepravilnosti, možda nedorečenosti u sistemu, ispraviti.“

U karantinu u Domu solidarnosti u Sutomoru nalazi se i dalje oko 105 osoba. To su oni koji su došli prije par dana. Epidemiološka služba je pojačana sa još pet ljekara, odnosno izabranih doktora.

“Redovno obilazimo Dom solidarnosti i u kontaktima smo sa obezbjeđenjem karantina“, informisao je dr Stanišljević.

Inače, na području barske Opštine trenutno je nešto više od 500 osoba pod zdravstvenim nadzorom i taj se broj juče nije značajno promijenio.

Share.

Comments are closed.