Dr Stanišljević: Podaci su ohrabrujući, ali nema opuštanja

“Obavljen je veliki posao i zajedno sa našim sugrađanima došli smo do ovog ponovo ohrabrujućeg rezultata. Na moju veliku radost i zadovoljstvo i ostalih kolega i stanovništva, mjere prevencije i svi naši apeli su dali rezultate. Zadnjih dana imamo pokojeg pozitivnog, tako da je ukupan broj evidentiranih pozitivnih od 15. juna – 112”, kazao je, gostujući u prijepodnevnom programu Radio Bara dr Miroslav Stanišljević, pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinska pitanja. Ipak, podsjeća on, ne treba da se ohrabrimo trenutnim rezultatom i počnemo neodgovorno da se ponašamo.

“Ono što malo zbunjuje je to što se broj oporavljenih ne mijenja već neki duži period. To je neki mali nesporazum oko evidentiranja oporavljenih slučajeva, ali to će biti uskoro ažurirano. Ne bih govorio o tom podatku prije nego što ga objavi Institut za javno zdravlje”- kazao je on.

Pod nadzorom je 146 naših sugrađana, a od početka COVID infekcije pod pojačanim epidemiološko higijenskim nadzorom bilo je 1800 Barana, istakao je dr Stanišljević.

On je apelovao da se mjere NKT-a poštuju: održavanje fizičke distance, nošenje maski i na otvorenom i u zatvorenom i redovna higijena ruku. To su ta tri osnovna momenta na koje treba obratiti pažnju, voditi o tome računa, jer nas samo ona vode “na zelenu granu”.

Većina pacijenata se Domu zdravlja obraća telefonom, ili putem elektronskih aplikacija, a dr Stanišljević ističe da ljekari ove zdravstvene ustanove obavljaju i kućne posjete, kako pacijentima koji nemaju i koji imaju simptome COVID-a.

“Rad u Domu zdravlja teče normalno, odnosno onako kako zahtijeva situacija. Svi ljekari su na svojim radnim mjestima, radimo u punom kapacitetu, a obavi se oko 2.500 bilo naručenih, bilo direktnih usluga, odnosno pregleda, u toku dana, što uopšte nije mali broj”- objašnjava dr Stanišljević. Uz to, ističe, su i usluge koje daju pedijatri, centri za podršku, ginekolozi, tako da je to jedan impozantan broj servisa koje Dom zdravlja Bar pruži sugrađanima.

Share.

Comments are closed.