Dr Stanišljević: Situacija se usložnjava i postaje ozbiljnija nego što je bila

“U prethodnom periodu hvalili smo se tom, nekom, krivuljom koja je išla laganim, uzlaznim nivoom, a koji je bio podnošljiv, međutim, posljednjih dana imamo veliki skok zaraženih koronavirusom, tako da u Baru sada imamo 53 pozitivna, pod nadzorom je 250 osoba, a u karantinu u Zoganju je 12 lica”, kazao je dr Miroslav Stanišljević u telefonskom uključenju u program Radio Bara.

On je istakao da se situacija usložnjava i da postaje ozbiljnija nego što je bila.

“Moramo da poradimo na tome, bez obzira što se naši pacijenti ponašaju disciplinovanije. Vidim da se nose maske kako po gradu i ulicama, tako i zatvorenim prostorima, ali ovo su sada posljedice perioda kada smo mi apelovali da se maske nose, a nisu korištene. Mislim da opet možemo da učinimo dosta”, objašnjava dr Stanišljević.

Na pitanje da li možemo očekivati povećan broj inficiranih Covidom – 19 nakon praznika, dr Stanišljević je kazao da je svaki povećan broj kontakata rizik.

“Ljudi su tokom praznika išli da se vide sa rodbinom, mi imamo ‘lijep’ običaj da napravimo roštilj, da se družimo… Zahvaljujući tome, možemo očekivati i povećan broj inficiranih, s obzirom da je bio i povećan broj kontakata”, zaključio je dr Stanišljević.

Share.

Comments are closed.