Dr Stanišljević: Situacija u Baru još uvijek nije zabrinjavajuća, krajnje je vrijeme da promjenimo ponašanje

U Baru je tokom prethodna dva dana povećan broj osoba oboljelih od COVID 19. I dalje je na snazi apel da je nužno da se svi pridržavaju preporuka u cilju daljeg suzbijana širenja infekcije.

Po riječima pomoćnika direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Bar dr Miroslava Stanišljevića, broj pregleda u COVID ambulanti je od pet do deset osoba dnevno.

„Situacija u Baru još uvijek nije zabrinjavajuća, ali zaista mislim da je više izlišno upućivati svakodnevne apele da je neophodno poštovati mjere koje je propisalo NKT. Valjda je svima jasno na koji način se moramo ponašati, da bi situaciju koliko- toliko doveli u normalu. U Baru u ovom trenutku imamo 62 osobe inficirane virusom, a pod pojačanim nadzorom se nalazi 135 naših sugrađana. I tu bilježimo malo povećanje. Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da se veliki broj testova još uvijek nalazi na analizi, pa da brojke sa kojima raspolažemo možda i ne predstavljaju realno stanje. Krajnje je vrijeme da promijenimo naše ponašanje“- istakao je u razgovoru za Radio Bar dr Stanišljević.

Share.

Comments are closed.