Dr Stanišljević: U Baru pod nadzorom 170 osoba, petoro zaraženih

U Baru, nakon jutrošnjeg izvještaja, na osnovu obrađenih 35 uzoraka, nema novoinficiranih slučajeva zaraze koronavirusom”, saopštio je za Radio Bar i Bar Info dr Miroslav Stanišljević, pomoćnik direktora za medicinska pitanja u barskom Domu zdravlja.

Trenutno je aktivnih pet slučajeva, a pod pojačanim zdravstveno-sanitarnim nadzorom je 170 osoba.  U karantinu u Zoganju, koji je pod nadzorom barskog HES-a, nalazi se 20 lica.

Što se sistema  rada u Domu zdravlja tiče, redukovani  su ulasci, a na kontrolnim punktovima  je organizovano popunjavanje i potpisivanje epidemiološke ankete.

“Zamolio bih naše sugrađane da koriste elektronske servise, a oni koji nisu ulogovani, to mogu učiniti preko sajta Fonda zdravstva. Nakon dobijanja odgovarajućeg PIN-a, aplikaciju eZdravlje mogu koristiti za dobijanje ljekova, doznaka, provjeru laboratorijskih nalaza i svih informacija koje pomenuti portal pruža”, objasnio je dr Stanišljević.

On je kazao da je situacija još uvijek stabilna i pod kontrolom.

“Ipak, molim sve naše građane da se ponašaju onako kako su se ponašali na početku epidemije, da redovnije peru ruke i održavaju higijenu, da u zatvorenim prostorima obavezno nose maske i održavaju distancu od dva metra u odnosu na druge osobe,  da se pozdravljaju  klimanjem glave, a ne zagrljajem i poljupcem, da budu ozbiljni i odgovorni”, poručio je, na kraju, dr Stanišljević.

Share.

Comments are closed.