Dr Stanišljević: Virus vreba neoprezne, neodgovorne i nesavjesne

U Barskoj hronici, emisiji na talasima Radio Bara, danas je telefonski gostovao dr Miroslav Stanišljević pomoćnik direktora za medicinska pitanja u barskom Domu zdravlja.

Situacija je nepromijenjena, nemamo novoinficiranih. Vidjećemo šta će pokazati rezultati testiranja koji će biti gotovi iza 18 sati. O tome ćemo pričati sjutra, za sad, situacija je nepromijenjena. To u svakom slučaju ne znači da treba da se opustimo, virus je tu, on vreba svakog neopreznog i neodgovornog, nesavjesnog, a sa njim može da strada i neko drugi, ko je nevin u toj situaciji“, kazao je dr Stanišljević.

Kako je naglasio novinar Radio Bara, Milan Vujović, migracije su neminovne i u svakom slučaju valja biti oprezan, iako je dobra informacija da u Baru nema novozaraženih.

“Apsolutno, sve više se tačnom pokazuje izreka da je svijet mali, migracije i brzina kretanja stanovništva su velike, tako da uvijek možemo da očekujemo importaciju virusa. Zato moramo biti oprezni, sprovoditi osnovne mjere-fizička distanca, pranje ruku i maska u zatvorenim prostorima, naročito u zdravstvenim ustanovama“, istakao je dr Stanišljević.  

Podsjećamo, trenutno je aktivnih pet slučajeva COVID-19, a pod pojačanim zdravstveno-sanitarnim nadzorom je 170 osoba. U karantinu u Zoganju, koji je pod nadzorom barske Higijensko-epidemiološke službe nalazi se 20 lica.

Što se sistema rada u Domu zdravlja tiče, redukovani su ulasci, a na kontrolnim punktovima je organizovano popunjavanje i potpisivanje epidemiološke ankete.

Share.

Comments are closed.