Dr Tomanović izabran za predsjednika Opštinskog odbora DPS Bar

Na drugoj sjednici OO DPS Bar održanoj sinoć, za predsjednika Opštinskog odbora jednoglasno je izabran dr Dragoslav Tomanović.

Dr Tomanović zaposlen je na mjestu direktora Opšte bolnice u Baru. Ugledni je hirurg i humanista. Dugogodišnji je koordinator Mjesnog odbora Šušanj  i član Opštinskog odbora DPS Bar. Obavljao je funkciju odbornika DPS-a u lokalnom parlamentu, od 2010. do 2014. godine. Bio je kandidat odborničke liste “Za dobro građana Bara – Pobjednički ! DPS – Milo Đukanović!” 2018. godine, na lokalnim izborima.  Na ovu funkciju predložio ga je novoizabrani saziv Opštinskog odbora DPS Bar, na šta je saglasnost dalo  predsjedništvo partije.

Dr Tomanović je u svom obraćanju zahvalio na ukazanom povjerenju i podršci i najavio nastavak uspješnog rada Opštinskog odbora. Među prvim aktivnostima, predsjednik Tomanović najavio je  realizaciju obaveza u susret VIII Kongresu DPS Crne Gore, sa kojima će biti nastavljeno krajem mjeseca.

Na sjednici OO DPS Bar izabran je i novi saziv Izvršnog odbora Opštinskog odbora, koji će u ovom mandatu brojati 23 člana.

Opštinski odbor DPS Bar razmatrao je aktivnosti u susret održavanju VIII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore i usvojio niz odluka koje će sprovoditi u tom procesu. Članovi Odbora su upoznati sa odlukom Glavnog odbora DPS Crne Gore o sazivanju VIII Kongresa, te usvojili uputstvo o načinu organizovanja partijskih izbora na državnom nivou, plan aktivnosti organa partije na nivou opštinskih organa i donijeli odluku o izboru predstavnika za VIII Kongres.

Jučerašnjoj sjednici je prisustvovao koordinator za Bar ispred predsjedništva DPS, Branimir Gvozdenović, koji se u svom obraćanju zahvalio dosadašnjoj predsjednici Branki Nikezić na predanom radu i rukovođenju Opštinskim odborom u protekom četvorogodišnjem periodu, a novom predsjedniku poželio uspjeh u daljem radu.

Share.

Comments are closed.