Dr Tomanović: Situacija u Baru je složena već nekoliko dana

„Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice u Starom Baru, liječi se 69 pacijenata, devet u Jedinici intenzivnog liječenja životno je ugroženo, petoro ih je na respiratoru. Juče su nažalost, dva pacijenta preminula. U Covid ambulanti je pregledano 59 pacijenata“, saopštio je jutros u direktnom telefonskom uključenju za Radio Bar, dr Dragoslav Tomanović direktor Opšte bolnice „Blažo Orlandić“.

Situacija u Baru je složena već nekoliko dana, a po riječima dr Tomanovića u bolnici je slobodno još tridesetak kreveta za Covid pacijente. On je kazao i da uzimanje suplementa ne može da se spriječi razvoj bolesti Covid 19.

„Od marta ponavljamo da su jedina prevencija tri epidemiološke mjere – distanca, maska i higijena ruku. Osamdeset posto zaraženih ovim virusom nema nikakve simptome, ni kašalj, ni temperaturu itd. Dvanaest posto zahtijeva bolničko liječenje, pet odsto razvijaju obostranu opalu pluća i dva posto umire. Takva je statistika. Uzimanje vitamina, suplemenata isl. ne sprječava virus. On napada samo one koji ne poštuju tri epidemiološke mjere“, kazao je dr Tomanović.

Share.

Comments are closed.