Dr Tomanović: Stanje Gardaševića stabilno. Magovčević: Zadatak otkrivanje počinilaca i naručilaca.

Zdravstveno stanje Velizara Gardaševića koji je danas ranjen u pucnjavi ispred restorana „Savoia“ je stabilno, potvrdio je hirurg Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice Bar.

„Pacijent je nakon operacije smješten na odjeljenje intenzivne njege. On je zadobio dvije prostrijelne rane u predjelu trbuha, jedan metak ga je pogodio u grudni koš, a jedan u nogu“; saopštio je on.

Više osoba privođeno je zbog incidenta koji se u avgustu dogodio u restoranu „Savoia“, ispred kojeg je danas ubijen Jovan Klisić i teško ranjen Velizar Gardašević. Policija je provjeravala da li je maskirani muškarac koji je tada utrčao u taj ugostiteljski objekat tražio upravo Gardaševića koji je stalni gost u lokalu.

„Istragom će se utvrditi da li tadašnji upad maskiranog muškarca ima veze sa novom pucnjavom. U ovom trenutku nemam precizne informacije. Moje mišljenje je da je moguće da su dva događaja povezana i da su i u tom napadu mete bila lica koja su i danas“, kazao je načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Magovčević.

On je naveo da su se počinioci nakon izvršenja krivičnog djela uputili prema naselju Bjeliši, gdje su zapalili vozilo u kojem su se nalazila oružja kojim je ovo krivično djelo izvršeno.

„Službenici Centra bezbjednosti Bar će utvrditi da li je ovo krivično djelo povezano sa dešavanjem u avgustu. Vezano za to djelo, juče su završene višemjesečne aktivnosti koje su rezultirale hapšenjem više osoba koje su sa njime direktno povezane. U narednom periodu o tom slučaju javnost će biti detaljnije informisana“, kazao je Magovčević.

Mogući motiv, procjenjuje načelnik barske policije, može da bude i nastavak obračuna kriminalnih grupa koje djeluju na teritoriji opštine Bar.

„Prioritetni zadatak svih službenika CB Bar biće otkrivanje počinilaca i mogućih naručilaca ovog krivičnog djela. A tačne činjenice utvrdiće istraga“.

Teško ranjeni Klisić je uspio da pokrene vozilo i, kako pretpostavljaju u barskoj policiji, pokušao da se domogne zdravstvene ustanove. Međutim, zbog težine povreda, izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u nekoliko automobila na parkingu.

Pritom je povrijeđen i M.B. koji se nalazio u jednom od udarenih automobila.

Share.

Comments are closed.