Dr Vučetić: Evidentno je da epidemija jenjava

„Svjedoci smo, vidite iz izvještaja koje dajemo svakodnevno, da zadnjih dana imamo smanjeni broj, kako bolesnika na hospitalnom liječenju, tako i povećan broj bolesnika koji se otpušta sa liječenja a opet, smanjuje se i broj onih koji su primljeni. Evidentno je da epidemija jenjava u ovom talasu. Međutim, sa željom da ovakav trend potraje, neophodno je poštovati preporuke NKT-a, i dalje distanca, maska i ruke“, istakla je, gostujući u popodnevnom programu Radio Bara dr Svetlana Lana Vučetić, šefica Respiratorne jedinice COVID centra Opšte bolnice u Baru.

„Danas se u COVID centru Opšte bolnice u Baru na liječenju nalazi 24 bolesnika. Od toga, 21 bolesnik je sa dijagnozom COVID 19, a za tri bolesnika čekamo nalaze PCR testa. Juče su sa bolničkog liječenja otpuštena tri pacijenta, a danas je, nakon jutarnje posjete, planiran otpust za osam bolesnika, prema Ulcinju, Kotoru, Tivtu i Baru“, kazala je dr Vučetić.

Ona je istakla da je u toku dežurstva, u prethodna 24 sata, primljen samo jedan bolesnik. U jedinici intenzivnog liječenja nalaze se četiri bolesnika, zbog pogoršanja respiratorne funkcije, koji zahtijevaju suportivnu kiseoničnu terapiju, ali su svi hemodinamski stabilni.

Share.

Comments are closed.