Dragan Simović: U Baru 39.875 birača, šest više nego na predsjedničkim izborima

Dan pred izbornu ćutnju koja počinje u petak u ponoć, gost Radio Bara bio je Dragan Simović, predsjednik Opštinske izborne komisije.

RB/BI: Da li je sve spremno za nedjeljne parlamentarne izbore u Baru?

Simović: Da, sve ide uobičajenim redom. Upravo dijelimo materijale predsjednicima biračkih odbora, a prije sat smo završili edukaciju sa predsjednicima i zamjenicima predsjednika. Imamo 67 biračkih mjesta na istim lokacijama na kojima su bili i za predsjedničke izbore. Upisano je 39.875 birača, šest više u odnosu na predsjedničke izbore. Sve je spremno, u nedjelju očekujemo jedan svečan dan, praznik demokratije u Baru. Na bazi informacija koje imam i s obzirom na personalni sastav biračkih odbora, garancija je da će posao koji se očekuje od Opštinske izborne komisije, kao i od građana Bara, biti obavljen na zakonit i transparentan način.

RB/BI: Kakva je procedura za one koji bi željeli da glasaju, a ne mogu da dođu do svog biračkog mjesta, iz raznoraznih razloga?

Simović: Procedura je standardna. To je glasanje putem pisma. Moraju ovlastiti nekoga od članova porodice ili komšija da dođe na to biračko mjesto, najkasnije do 13 sati, ispuni obrazac, a u poslijepodnevnim satima povjerenici sa tog biračkog mjesta doći će na kućnu adresu koja je u zahtjevu navedena i tako omogućiti glasanje putem pisma.

RB/BI: Jesu li dolazak najavili domaći i strani posmatrači?

Simović: Jesu. Već su obišli Opštinsku izbornu komisiju. Svi oni koji su dobili akreditaciju od Državne izborne komisije mogu doći na biračko mjesto, sa tom akreditacijom, uključujući i akreditovane medije koji mogu obići i Opštinsku izbornu komisiju i biračka mjesta. Dosta je posmatrača, i stranih i, posebno, domaćih.

Share.

Comments are closed.