Draginja Vuksanović od danas predsjednica SDP CG

Socijaldemokratska partija Crne Gore održala je danas deveti redovni Kongres, na kojem je za predsjednicu izabrana Baranka Draginja Vuksanović.

Novoizabrana predsjednica u svom govoru je istakla ne smije biti politička vrlina da od politike postajete milioneri, da smo umjesto društva socijalne pravde dobili društvo privilegovnih pojedinaca, da naša djeca nemaju jednake šanse kao nečija koja grade hidrocentrale, a većina druge djece bezuspješno traže posao.

“Želim da zajedno svakog dana razmišljamo o problemima običnih ljudi i njihove djece. Naših radnika, profesora, ljekara, trgovaca, preduzetnika i svih drugih. Jer zbog toga treba da se bavimo politikom,  zbog toga nas biraju. Da stvaramo uslove da oni žive bolje, a ne da politika bude izvor bogaćenja onih koji se politikom bave”, navela je Vusaknović.

“Crna Gora jeste mala, ali zato mora biti složna politička zajednica, jer je to jedini način da obezbijedimo bolju budućnost generacijama koje dolaze. Naša odgovornost je velika. Ja lično, iskazujem spremnost da ponesem dio te odgovornosti. Ali kao što nikada niti jedno veliko djelo nije nastalo samo od sebe, i kao što nikada jedan ne može da promijeni sve, tako sam i ja nemoćna bez Vas, a svi mi smo nemoćni bez građana i građanki Crne Gore. Treba čelična volja, snaga i spremnost da se borimo i žrtvujemo lične ciljeve za dobrobit svih. Moramo glasno, jasno i bez ikakvih ograda da kažemo da je interes svih ispred interesa svakog pojedinca, te da samo zajedno, možemo činiti velika djela. A velika djela, nisu uvijek i nisu samo veliki istorijski mitovi, velika djela su nerijetko svakodnevni život svih građana i njihovi  opravdani zahtjevi za boljitkom. Život običnog čovjeka mora biti mjera našeg uspjeha”, rekla je, pored ostalog, Draginja Vuksanović.

Share.

Comments are closed.