Drašković: Bar je svijetli primjer u nikad poniženijoj Crnoj Gori

Saopštenje za javnost Vesne Drašković, odbornice DPS-a u Skupštini opštine Bar i predsjednice Alijanse žena DPS Bar.  

“Dok inflacija divlja i dodatno ugrožava ionako težak životni standard najugroženijih građana, dok se u ‘oslobođenim’ preduzećima i ključnim institucijama države sindikalne organizacije bore za svoja elementarna prava, Opština Bar odgovorno ostvaruje planirane budžetske primitke i doprinosi socijalnoj ravnopravnosti.

Dodjelom socijalnih subvencija, koje su dio izbornog programa liste ‘Prava stvar – Zajedno Bar’, lokalna uprava će olakšati mnogim porodicama koje su u nepovoljnoj materijalnoj situaciji da svojoj djeci omoguće sve sadržaje koji su u funkciji njihovog pravilnog razvoja i sveobuhvatnog obrazovanja.

Socijalni program koji realizuje Opština Bar, čiji je ukupni iznos 120.000 eura, odnosi se na neformalno obrazovanje, subvencije za školski obrok, članarine u sportskim klubovima, subvencije za školski pribor, plaćanje komunalnih usluga koje pružaju javne službe lokalne uprave, kao i putne troškove za roditelje prijevremeno rođene djece. Pravo na ove vrste subvencija mogu ostvariti djeca koja se nalaze u nepovoljnom socijalnom statusu, odnosno u stanju socijalne potrebe.

Vršeći lokalnu vlast u Baru, iz dana u dan dokazujemo da je naš jedini interes dobrobit građana. Pozivamo političke aktere sa državnog nivoa, predstavnike tzv. tridesetoavgustovske većine, koji se već mjesecima nadgornjavaju oko formiranja Vlade, da partijske i foteljaške kalkulacije stave po strani i da hitno omoguće formiranje odgovorne vlasti koja će zaustaviti rast cijena i po ugledu na barsku Opštinu kreirati mjere za popravljanje sve teže materijalne situacije u kojoj se građani nalaze. Umjesto trošenja desetina hiljada eura na privatne avione i službena putovanja nikad mnogočlanijih delegacija, neka se aktuelni nosioci najvažnijih državnih funkcija što hitnije pozabave realnim potrebama građana i njihovim sve lošijim standardom”, navodi se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.