Đuričić: Građani mogu da budu mirni, što se tiče vodosnabdijevanja i tehničke ispravnosti vode

Direktor DOO Vodovod i kanalizacija, Mladen Đuričić, danas je gostovao u popodnevnom programu Radio Bara.

Ono što u ovom trenutku interesuje sve Barane – da li je vodosnabdijevanje uredno.

Vodosnabdijevanje je, uprkos teškoj i složenoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, redovno. Svi kapaceti i resursi DOO Vodovod i kanalizacija su maksimalno angažovani i posvećeni davanju doprinosa u borbi protiv širenja epidemije COVID-a 19, kao što svi znate, a sve to u koordinaciji sa Timom Opštine Bar.

Vaši radnici su uvijek raspoloženi i pored svih ovih okolnosti i mjera, da izađu na teren i riješe probleme, ukoliko ih ima?

Jeste, ekipe Tehničkog, Komercijalnog i svih sektora u DOO Vodovod i kanalizacija su konstantno pripravne, na terenu rade značajan i zahtjevan posao na otklanjanju kvarova na mreži, kako bi se nakon sanacije kvarova vodosnabdijevanje normalizovalo u najkraćem mogućem roku. Sve radimo da bi vodosnabdijevanje bilo redovno.

Vjerujemo da su svi vaši radnici propisno zaštićeni. Vodite li računa o tome?

Naravno, to nam je prioritet. Svi naši radnici imaju neophodne maske, rukavice, svu opremu po instrukcijama Kriznog štaba. Sve radimo po njihovim instrukcijama i za sad, što je najvažnije, nemamo nikakvih problema, nemamo, Bogu hvala, nijednog zaraženog ni izolovanog zaposlenog. Želja nam je da tako potraje.

Recite nam kakva je situacija sa očitavanjem vodomjera, kako će to ići u narednom periodu, jer niko ne zna koliko će ova kriza potrajati.

Zbog ove situacije, sve radimo da građani shvate da mi očitavanje možemo da sprovodimo na nekoliko načina – mogu građani sami da nam dostavljaju stanje na mejlove, brojeve telefona koji su u saopštenju istaknuti i na upravnoj zgradi, putem Radio Bara, Bar Infa i ostalih portala. To važi najviše za zgrade. Pokušavamo da, koliko možemo, očitavamo i domaćinstva, tu neko dozvoli, neko ne dozvoli, pa ovim putem apelujem na građane da nam izađu u susret, naravno ukoliko dozvoljava situacija da očitamo stanje i da nam pomognu na način što će oni sami prijaviti stanje u svom domaćinstvu.

Kakva je situacija sa naplatom, je li nešto manja, tokom prethodnog mjeseca?

Nekoliko procenata je manja, s obzirom da je ova situacija nastupila polovinom mjeseca, ovaj mjesec mogu da kažem da smo koliko-toliko solidno prošli po tom pitanju, ali vidjećemo za dalje. Apelujem na građane, da bismo mi mogli da funkcionišemo kako treba, da i oni daju doprinos koliko mogu, da izmire dugovanja prema Vodovodu.

Vi i vaši radnici ste na radnom mjestu. Imali smo prilike da objavimo nekoliko dana jednu od donacija. Lijepo bi bilo kada bi donacija bilo još više, makar dezinfekcionih sredstava. Imate li najava da bi moglo nešto da bude u narednom periodu?

Mi smo zajedno sa Koordinacionim timom Opštine Bar, radimo sve zajednički i sve donacije idu od skoro na jedno mjesto, na Logistički centar koji je u zgradi Vatrogasne službe. Odatle se, po potrebi i uz saglasnost svih članova Tima, daje kome je najneophodnije. Na taj način funkcioniše, gleda se kome su sredstva najneophodnija.

Da zaključimo, građani u narednom periodu ne treba da brinu, vodosnabdijevanje će biti redovno?

Građani mogu da budu mirni, što se tiče vodosnabdijevanja i što se tiče tehničke ispravnosti vode. Ne treba da bude nikakve bojazni po tom pitanju.

Share.

Comments are closed.