Đuričić: Sanirali smo cijevi, dežuramo kod BB-a

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija doo oglasili su se saopštenjem za medije.

“Svakako najznačajnija komunalna djelatnost je snabdijevanje stanovništva vodom za piće i odvođenje otpadnih voda koju obavlja DOO Vodovod i kanalizacija Bar. U obavljanju te djelatnosti svakodnevno se suočavamo sa brojnim problemima i teškoćama u održavanju u funkcionalno ispravnom stanju vodovodnog i kanalizacionog sistema, koje pokušavamo riješiti u najkraćem mogućem roku i na najbolji mogući način. Posebni problem nam predstavlja dobrim dijelom zastarjela vodovodna mreža koja uz  to, u prigradskim naseljima zbog stihijske gradnje i neadekvatnih profila nije prilagođena potrebama njihovih stanovnika. Sve to ima za posljedicu da iz godine u godinu raste broj intervencija, kako na vodovodnoj, tako i na kanalizacionoj mreži”, kaže se, pored ostalog, u saopštenju.

 Kako ističu, posljednih nekoliko dana su prespajanjem postojećih cijevi riješili problem vodosnabdijevanja dijela naselja Donja Tomba, te izvršili sanaciju dijela cjevovoda i time otklonilo veći kvar na vodovodnoj mreži u naselju Bjeliši. U toku jučerašnjeg dana izvršili su zamjenu dijela cjevovoda PVC 280 mm u dužini od desetak metara u Spičanskoj ulici u Sutomoru, i time riješilo prekid u vodosnabdijevanju jednog dijela Sutomora ispod magistralnog puta, do kojeg je došlo zbog pucanja ove cijevi.

“Posebni i za sada nerješivi problem za ovo privredno društvo predstavlja održavanje kanalizacionog kolektora duž ulice IV proleterske brigade u naselju Žukotrlica. Naime, postojeće tehničko rješenje ne omogućava potebnu funkcionalnu sposobnost ovog kolektora da prihvati sve otpadne vode iz naselja koja mu gravitiraju za vrijeme turističke sezone, kada dolazi do njegovog dodatnog opterećenja. To ima za posljedicu povremena izlivanje otpadnih voda na havarijskom ispustu kod restorana ‘BB’. Zbog toga smo uveli danonoćno dežurstvo kod ispusta kako bi spriječili izlivanje otpadnih voda ili ih barem sveli na najmanju moguću mjeru.

DOO ‘Vodovod i kanalizacija’ će i u narednom periodu učiniti sve što je u njegovim ljudskim i tehničkim mogućnostima da svim našim stanovnicima i gostima isporuči dovoljne količine vode i obezbijedi uredno odvođenje otpadnih voda”, kaže se u saopštenju medijima kojeg potpisuje izvršni direktor Mladen Đuričić.

Share.

Comments are closed.