Dva lica iz Podgorice i Berana uhapšena zbog krađe

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar su preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti i identifikovali i lišili slobode dvije osobe zbog šest krađa.

Naime, sumnja se da je D.P. (43) iz Podgorice izvršio tri krivična djela “teška krađa” na štetu tri fizička lica u Sutomoru 21. avgusta u predvečernjim časovima. On je od njih otuđio novac, mobilne telefone i “pametni” ručni sat.

Brzom intervencijom policijskih službenika barske policije lice je identifikovano i ubrzo locirano, a nakon toga i lišeno slobode 22. avgusta u jutarnjim časovima. Većina otuđenih stvari je pronađena i vraćena vlasnicima.

Osim toga, istog dana lišen je slobode i I.S. (65) iz Berana koji se sumnjiči za tri krađe, takođe na štetu tri fizička lica. Ovo lice je, kako se sumnja, 3. avgusta oko 12 časova u Baru iskoristio nepažnju oštećenog i otuđio biciklo, koje je kasnije preprodao trećem licu i za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

U toku noći 20/21. avgust on je od još dva lica otuđio bicikla. Međutim, nakon otuđivanja drugog bicikla, dok se udaljavao sa lica mjesta, patrola policije ga je uočila i zaustavila, te dovela u službene prostorije. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se I.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “krađa u produženom trajanju”.

Share.

Comments are closed.