Dva pojačanja stižu u KK Mornar

Promjenama u timu, koje je trener Mornara Barskog zlata Mihailo Pavićević najavio nakon osmog poraza u ABA ligi, od Splita na domaćem terenu, barski klub pokušava da se izbori za opstanak. Tako će posle Markusa Vedersa, u Bar stići dva krilna centra – Feron Hant i Aleksandar Bursać.

Dvadesetčetvorogodišnji Hant visok je 203 cm, studirao je na univerzitetu SMU Mustangs, za koji je u posljednjoj sezoni kao starter prosječno postizao 11,9 poena po meču i imao 7,9 skokova.

“Tokom 2021. godine u Ljetnjoj NBA ligi nastupao je za Dalas Maverikse koji su ga poslali u razvojnu NBA ligu gdje je nastupao za filijalu Dalasa – Teksas. Naredne sezone prešao je u Njujork Nikse za koje je zabilježio i dva nastupa, a zatim je opet poslat u razvojnu ligu”, objavio je Mornar.

Tokom ove sezone u NBA G ligi nastupao je za Birmingem Skvadron.

Za filijalu Nju Orleans Pelikansa prosječno je bilježio skoro 14 poena po meču, a Mornar će biti njegov prvi angažman van teritorije Sjedinjenih Američkih Država.

Aleksandar Bursać igra na poziciji krilnog centra. Ima 28 godina, a u karijeri je igrao za FMP, Vojvodinu, Zadar, Vršac, Đironu i MZT.

Bursać je prethodne sezone za MZT u Admiralbet ABA ligi prosječno bilježio 6,9 poena i 3,3 skoka.

Share.

Comments are closed.