Ekranizovan Dweerdov novi singl Fu**ed up world

Novim singlom“ Fu**ed up world“ oglasio se barski muzičar Dweerdoe. Riječ je o reggae numeri sa angažovanim tekstom, sa albuma VOTE 2 (Victims of the Evolution 2).

„’Fucked up World’ je pjesma koja je nastala 2011. godine i prvobitno je bila planirana za album ‘Victims of the Evolution vol. 1’, ali je dobila konačnu verziju tek početkom 2018. godine“, kaže za Bar Info Dweerdoe.

„VOTE 2“ album je sastavljen od sedam pjesama, i u njima dominira reggae, uz mješavinu stilova zasnovanim na kombinaciji ‘živih’ instrumenata i elektronskog zvuka. Tekstovi su socijalno obojeni, i djelo su, kao i muzika, barskog ovog muzičara. Premijera nosača zvuka je bila zakazana za 20. januar, album je doživio jedno javno izvođenje i nakon toga je „ostavljen na mirovanje“ zbog nemilih događaja u toku tzv. Čempres revolucije tri dana pred premijeru.

„Album je dostupan javnosti na YouTube kanalu ‘Obala Smora’. Čekajući neki bolji momenat za predstavljanje, kao iznenađenje i za mene je bio potez Bob Matthew Leecha (Sarajevo) koji je, inspirisan pjesmom, odlučio da uradi animaciju. Inače, sa Bobom sam već sarađivao na spotu za pjesmu ‘Neverland’, koju sam uradio sa članovima ‘Twisted Thoughts’, kao i u nekoliko projekata gdje sam potpisao muziku za njegove video radove. Imajući sve to u vidu, nadam se da je FUW tek još jedan u nizu zajedničkih projekata“, ističe Dweerdoe, koji se, osim tekstova i muzike, bavio i snimanjem, miksom i produkcijom pjesme.

Share.

Comments are closed.