Dogovoreni principi ekspertske Vlade za ulazak u EU

Lideri koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović saopštili su da su veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast.

Prvi princip koji je usaglašen, kako se navodi, jeste da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

“Drugo, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Krivokapić, Bečić i Abazović su kazali da će nova, demokratska vlast, biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

“Četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primjeni zakona, uz izmjene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi vjeroispovijesti”, piše u zajedničkom saopštenju.

Kako su dodali, tri lidera pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade ljepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore.

Share.

Comments are closed.