Fantastični Boris Brejcha za dostojan završetak Sea Dance- a

Na glavnoj bini Sea Dance festivala, neumornu publiku je, između regionalnih, ali i svjetskih zvijezda, dočekao Boris Brejcha- legenda elektronske muzike. U grandioznom finišu četvrtog dana smotre dobrog zvuka, po kojoj je Crna Gora koncem svakog ljeta postala mjesto najbolje zabave, harizmatični Njemac je ispunio očekivanja fanova.

Za Radio Bar i Bar info, sa Sea Dance-a izvještavao je saradnik naše medijske kuće, Filip Vučićević.

Boris Brejcha je DJ koji nam dolazi iz Njemačke, i smatra se jednim od najvećih imena ove scene. Rođen 1981. godine, muzičku edukaciju otpočinje još u ranom djetinjstvu. Prve singlove objavljuje 2006. godine pod ,,Berlin Label Autist Records”. Novi žanr u elektronskoj muzici, koji naziva “High tech minimal”, stvara 2012. godine. Nakon sedam godina saradnje sa više izdavačkih kuća, odlučuje da napravi svoju, pod nazivom “fckng serious” zajedno sa dobrim prijateljima i saradnicima Ann Clue (koja je takođe nastupala u ovom izdanju Sea dance festivala odmah nakon Borisa) i Deniz Bul, sa ciljem da prošire  ideju što veće ekspanzije dobrih vibracija. Uz predan rad, ogromnu ljubav prema muzici i performanse koji izazivaju respekt i među onima koji nisu fanovi ovog žanra, Brejcha je izgradio status muzičara za čije ime se vezuje pojam “ozbiljna žurka”. I to širom svijeta.

Kao odličan uvod u nastup Borisa Brejche, legendarni dvojac “Tale of us”, oduševio nas je svojim proširenim setom, a veliki majstor elektronskog zvuka je na prvom nastupu u Crnoj Gori, definitivno opravdao to što je većina posjetilaca četvrtog dana regionalnu smotru izvrsne zabave posjetila najviše upravo zbog energičnog Brejche.

Od momenta kada se pojavio na bini sa prepoznatljivom maskom koja je od početka njegov znak, pa sve do kraja nastupa, u publici se osjećala nevjerovatna energija. Posebnu dimenziju i pečat završnici, koja je počela da se zahuktava još od ranih popodnevnih sati, dala je euforija sa kojom su posjetioci od početka do kraja ispratili maratonski finiš festivala. Do ranih jutarnjih časova Boris je preko svoje miksete bio povezan sa publikom koja je bila kao jedno.

Finale večeri, a time i festivala, priredila nam je Ann Clue, dugogodišnja prijateljica i saradnica Borisa Brejche, koja je uz nešto tvrđi zvuk, takođe napravila nevjerovatnu atmosferu i priredila nastup dostojan završnice spektakla ovog tipa.

Nažalost, sjenku na izvrsnu organizaciju, odlične nastupe i fantastičan trodnevni provod na Buljarici (drugog dana ometen snažnom olujom), bacali su podaci o rastućem broju novoinficiranih koronavirusom. Pripremajući se za odlazak na festival, svjedočio sam velikim dilemama poznanika i prijatelja, od kojih je jedan broj ipak “prelomio” da u ovom momentu ne želi dodatni rizik. Na drugoj strani, među onima koji su se odvažili, mišljenja u vezi sa organizacijom, odabirom izvođača i poštovanjem epidemioloških mjera, nepodijeljena su.

Tamara iz Podgorice kaže da na Sea Dance dolazi od samog početka. I pored toga što je oduševljena pojedinim izvođačima, ipak nije došla ni zbog koga posebno, već “jednostavno jako voli atmosferu na festivalu”. Smatra da su organizatori u potpunosti ispoštovali proceduru i preporuke, pa se zaraze koronavirusom ne plaši.

Jovan iz Budve je na Sea Dance došao isključivo zbog Borisa Brejche, čiji je dugogodišnji fan. Ne plaši se mogućnosti zaraze na samom festivalu, iako je primio samo jednu dozu vakcine.

Alekseju iz Bara je ovo bio drugi put da dolazi na Sea Dance. Uživao je, kaže, tokom cijelog festivala, a osim fantastične završnice uz Brejchu, želja mu je bila da čuje neke nove, još nedovoljno afirmisane umjetnike i stekne nova poznanstva. S obzirom na činjenicu da je primio obije doze vakcine, kao i da je, kako procjenjuje “organizacija događaja odrađena shodno trenutnim epidemiološkim preporukama”, nije razmišljao o COVID- u kao prijetnji po njega ili ostale posjetioce. Ovaj  20- togodišnjak je na Sea dance da uživa, opusti se i “napuni baterije” pred početak nove studijske godine. To mu je, zadovoljno konstatuje, i uspjelo.

Share.

Comments are closed.