VIDEO: Fantastični Čola zagrijao srca i rasplesao Barane i goste

Koncert najvoljenije muzičke zvijezde regiona Zdravka Čolića u Baru, prema procjenama organizatora, okupio je gotovo 30 hiljada ljudi.

Publika je s njim u glas pjevala vanvremenske hitove, do jedan sat poslije ponoći, kada je uslijedio spektakularni vatromet. Nakon toga Čola je na bis je izveo još nekoliko numera.

Uz vrhunske muzičare, kao i koreografiju brojnih, izvanrednih plesača, balerina i baletana na sceni, muzički ugođaj je bio kompletan, uz vrhunski provod koji će se u Baru dugo pamtiti.

Jedan je Čola! Zbog čega je pjevač bez konkurencije dokazao je i sinoć, kada su njegove hitove, od prvog do posljednjeg, pjevale sve generacije, od sedam do 77 godina (bilo je i mlađih, a vjerovatno i starijih). Bio je to koncert od kojeg je srce igralo, magija koja je trajala više od tri sata.

Publika je, još kod prvih taktova pjesme „Mjerkam te, mjerkam“ bila opijena Čolinim moćnim vokalom. Ređale su se zatim „Produži dalje“, „Čija je ono zvijezda“, „Esma“, „Južnjaci“, ali i „Sto dukata“, pjesma koju je objavio za vrijeme korone.

Pošlo je Čoli za rukom što, vjerovatno, neće više nikome – poneseni njegovom nevjerovatnom energijom, svi su, barem na ova tri sata, bili jedno. Kod onih starijih, bilo je i sjete, pa i poneka suza, jer Čola je i reprezent drugačijeg vremena i vrijednosti kada se, kako ističu, mnogo ljepše i mirnije živjelo. Ono što je nevjerovatno i što je specifikum ove velike zvijezde, jeste i činjenica da njegovi veliki hitovi, koji su vladali jugoslovenskom muzičkom scenom 70-ih – i 80-ih godina, jednako su popularni, kako kod onih koji su u to vrijeme bili tinejdžeri, tako i danas, kod novih, mladih generacija.

Svaku njegovu pjesmu i pokret, publika je pozdravljala ovacijama, a najsrećniji su bili oni kojima je uputio pogled i pružio ruku. Čola je, i u tom smislu pokazao veličinu, pa se sa jednakom ljubaznošću, nakon više od tri sata koncerta, slikao sa obožavaocima koji ga nisu lako pustili ni da ode sa bine. Vratili su ga na bis uz povike „Čola, Čola“ i aplauze, a on im je, zauzvrat, otpjevao još tri pjesme „Kao moja mati“, Ti si mi u krvi“ i „Kuća puna naroda“.

I zaista, kao što kaže u pjesmi – „nek mi bude nagrada, kuća puna naroda, živote moj, podari mi glas pjesmama da zagrlim vas“, zagrlio nas je na najbolji mogući način, priredivši spektakl koji će nam dugo ostati u srcima i sjećanju.

Organizacija koncerta povodom Dana nezavisnosti i početka Ljetnje turističke sezone, na platou ispred Sportske dvorane “Topolica” pokazala se kao odličan izbor.

“To potvrđuje još jednom da naša ideja koja je koncipirana da 21. maja proslavimo i Dan nezavisnosti, ali i najavimo turističku sezonu, je bila više nego opravdana. Poslije prošle godine i organizovanja koncerta na drugoj lokaciji, ove smo ispred Sportske dvorane i zaista me raduje prisustvo ovoliko publike, kao i reakcije”, kazao je za Radio Bar i Bar Info predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Sjajan nastup pred koncert mega zvijezde regiona imao je “Akademia band” koji je posebno za ovu priliku odabrao fenomenalan repertoar autorskih, domaćih i ino hitova.

“Posebno mi je zadovoljstvo što su najavu ovog svojevrsnog spektakla večeras dali naši sugrađani iz ‘Akademia benda’, koji imaju nezvaničnu himnu Bara da je ‘grad širok kao more’. I to večeras potvrđujemo, jer smo ‘otvorili vrata’ našim sugrađanima i svima koji su iskoristili praznične dane da budu sa nama u Baru”, dodao je Raičević  i naglasio da je pred organizatorima težak zadatak za proslavu Dana nezavisnosti naredne godine.

“Već razmišljamo o tome kako i na koji način organizovati, ako znamo da smo prošle u našem gradu ugostili Dina Merlina, ove Zdravka Čolića, tako da je pred Opštinom Bar i Turističkom organizacijom Bar, veliki izazov – ponuditi nešto što može da zadovolji ukuse mnogobrojne publike. Nadam se da ćemo i naredne godine organizovati koncert adekvatnog izvođača na nekoj drugoj ili možda i ovoj lokaciji, koja se večeras pokazala i više nego adekvatna”, zaključio je Raičević.

Da je “manifestacioni turizam od velikog značaja za razvoj turizma u Opštini Bar, dokaz tome su ovih dana popunjeni kako hotelski tako i privatni smještaji” smatra mr Nikoleta Nikčević iz Turističke organizacije Bar. Po njenim riječima organizacija ovog događaja bila je izuzetno zahtjevna ali je “olakšavajuća okolnost bila to što je tim Zdravka Čolića izuzetno profesionalan, pa je bilo i očekivano da sve proteklo kako treba”.

“Zadovoljni smo posjetom. Svi smo zajedno radili na ovom velikom projektu. Sve gradske službe su bile uključene. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini i da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu. Saradnja sa timom Zdravka Čolića bila je izuzetno profesionalna, kako s njihove tako i sa naše strane, nadam se da će ponijeti sjajne utiske iz našeg grada”, kazala je mr Nikčević.

Koncertu su prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i ministar unutrašnjih posloav Filip Adžić.

“Sinoćni koncert Zdravka Čolica u Baru ostaće zapamćen kao jedan od najboljih koncerata u Crnoj Gori što zbog svoje masovnosti, što zbog dobre organizacije. Opština Bar i Uprava policije su odradili odlčcan posao da sve protekne kako treba i dolikuje Baru i Crnoj Gori. Dan nezavisnosti je obilježen kako i dolikuje sa pjesmom igrom i vatrometom, brojnim turistima iz regiona koji su ovih dana naši gosti i koji se vraćaju kući sa lijepim slikama iz naše države. Tokom ljeta u Crnoj Gori će biti mnogo raznih manifestacija i teško ih je sve pobrojati. One garantuju novi kvalitet naše turisticke ponude veći broj turista i dužu sezonu. Cilj Vlade Crne Gore i mog ministarstva jeste sezona 365 i mislim da smo na pravom putu da to i ostvarimo”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Đurović.

Nepodijeljeni su utici publike raznih generacija.

“Ovo je super za grad kao što je grad Bar, nadam se da će i proslava svakog sljedećeg 21. biti poput prošlog i ovog”, zaključak je jednog od brojnih posjetilaca.

Barani i njihovi gosti nastavili su provod nakon koncerta u brojnim gradskim lokalima.

Share.

Comments are closed.