Fikret Abdić posjetio Opštinu Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je načelnika bosanskohercegovačke opštine Velika Kladuša Fikreta Abdića i njegovog savjetnika Ervina Abdića.

“Posjeta je organizovana na inicijativu Fikreta Abdića na temu udruživanja opština iz Hrvatske, BiH i Crne Gore radi apliciranja kod EU fondova sa projektom novog dugoročnog programa poljoprivredne proizvodnje. Cilj projekta je, sve raspoložive resurse koji do sada nisu bili valorizovani, staviti u funkciju uz pomoć savremenih metoda. Predsjednik Raičević je iskazao spremnost da Opština Bar učestvuje u navedenom projektu uz liderstvo Opštine Velika Kladuša i načelnika Abdića, imajući u vidu njihovo dugogodišnje iskustvo u upravljanju EU projektima”, kazali su iz Službe predsjednika Opštine Bar.

Takođe, načelnik Abdić i njegov savjetnik upoznali su Raičevića sa modelom razvoja Komunalnog preduzeća i novim djelatnostima u okviru ovog preduzeća – fabrike četki “Bosanka” kao i sa osnivanjem i konceptom novih društava “Alatuša” iPJ “Ateks”. Tim povodom dogovorena je radna posjeta delegacije Opštine Bar i predstavnika barskog Komunalnog preduzeća, sa ciljem eventualne buduće saradnje.

Share.

Comments are closed.