Formirana Albanska lista Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj

Danas je u Ulcinju potpisan sporazum za formiranje Albanske liste Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj.

Ovu listu, koja će se kandidovati na parlamentarnim izborima 30. avgusta u Crnoj Gori, čine Demokratski forum, Nova demokratska snaga „Forca”, Građanski pokret „Perspektiva”  i Unija Tuzi. Sporazum su potpisali Nik Gjeloshaj iz Albanske Alternative, Nazif Cungu iz Nove demokratske snage „Forca”, Nikollë Camaj iz Demokratskog saveza Albanaca, Amir Hollaj iz Građanskog pokreta „Perspektiva” i Fadil Kajoshaj iz Unije Tuzi.

“Ova sveobuhvatna koalicija politički je faktorisana na svim oblastima nastanjene Albancima u Crnoj Gori, od Dacaja do obale Bojane. Ova koalicija glavnih albanskih partija u Crnoj Gori nije slučajna, već́ se nastavlja nakon uspjeha Koalicije ‘Albanci odlučno’ i uspjeha političkog faktora u Tuzima. Formirana je u interesu građana s ciljem maksimalizacije glasova Albanaca u Crnoj Gori.

Posebna zahvalnost ide našoj dijaspori i drugim akterima koji su insistirali na stvaranju zajedničke liste koja će omogućiti dostojanstveniju i potpunu zastupljenost našeg naroda u Skupštini Crne Gore. Svakako, ova koalicija ostaje otvorena za saradnju u ostvarenju tog cilja”, kaže se u saopštenju partije FORCA povodom potpisivanja sporazuma.

Share.

Comments are closed.