FOTO: City Games prvi put u Baru

Sinoć je karavan “City Games” prvi put doživio takmičarsko izdanje u Baru.

Iako koncepcija “City Games” igara predviđa učešće šest ekipa na takmičenju, na sinoćnjem izdanju u Baru nastupilo ih je sedam. Bile su to “slatke brige” za organizatore Turističku organizaciju Bar i agenciju “Adria events”, koji nisu imali izbora nego da dozvole učešće i sedmoj ekipi. Bez obzira što pobjednik jučerašnjih igara ostvaruje pravo na učešće u finalnom izdanju koje će se održati 24. avgusta u Budvi, prema izjavama ekipa najveći razlog za nastup na večerašnjem takmičenju bila je upravo činjenica da je ovo prvi susret Bara i “City Gamesa”.

Ovakav format igara je očigledno nešto što su jedva dočekali timovi, ali i više od 1000 gledalaca za koje su tribine i prostor oko samog borilišta bili pretijesni. Bodrenjem su davali snage takmičarima da daju maksimum, a oni ih nisu razočarali. More barske marine je skoro dva sata bilo zapjenjeno, tribine raspjevane, a prolaznici rasplesani od muzike i dobre energije koja se širila s arene “City Gamesa”.

Timovi su se takmičili u pet igara: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, morska košarka, trka magaraca i veslo. Igre su testirale fizičku spremu učesnika, taktiku i timski rad. U isto vrijeme su gledaocima omogućili da se dive atletskim i taktičkim sposobnostima timova, ali i zabave i nepredviđenih situacija u kojima su se ovi vrhunski pripremljeni takmičari znali naći tokom samih igara.

Snage su odmjerile četiri ekipe iz Bara: “Samoljot”, “Sea Stars”, “Mavrovo” i “Bar”, te po jedna iz Herceg Novog (“Ponovo sastavljeni”), Kotora (“Leteći šugamani”) i Podgorice (“Budućnost”).

Nakon višesatne borbe i stalnih izmjena u vođstvu, pobjedu je odnijela ekipa iz Herceg Novog. Tim iz Kotora držao je prvo mjesto do posljednje igre – veslo – koja je presudila. Domaća ekipa, koja je nosila ime grada, završila je takmičenje na trećem mjestu, ali joj je, uprkos lošijem plasmanu, organizator uručio pozivnicu za finalno takmičenje u Budvi. Razlog je odlična organizacija manifestacije od strane Turističke organizacije Bar. Kapitenka ekipe Jelena izjavila je da je zadovoljna svojom ekipom, te da će se dobro pripremiti za finale.

“Na kraju, moramo reći kako smo sigurni da su neki od timova koji su večeras nastupili sigurno zaslužili pozivnicu za sudjelovanje na finalu u Budvi, jer su vještine, energija i timski duh koji su danas takmičari pokazali, a gledaoci prepoznali, bili na nivou polufinalnih ili finalnih izdanja City Games”, rekla je isped organizatora Miroslava Kržik.

REZULTATI – BAR (MNE CHALLENGER):

1. mjesto: Ponovo sastavljeni (Herceg Novi) – 49 bodova
2. mjesto: Leteći šugamani (Kotor) – 48 bodova
3. mjesto: Bar (Bar) – 37 bodova
4. mjesto: Samoljot (Bar) – 23 boda
5. mjesto: Budućnost (Podgorica) – 20 bodova
6. mjesto: Mavrovo (Bar) – 14 bodova
7. mjesto: Sea Stars (Bar) – 14 bodova

Share.

Comments are closed.