FOTO: Novogodišnji koncerti u Muzičkoj školi

Muzička škola “Petar II Petrović Njegoš” zaokružila je veoma uspješnu 2019. godinu novogodišnjim koncertima učenika nižih i viših razreda. U prepunoj koncertnoj sali, najprije su u 17 h nastupili učenici I, II i III razreda, a zatim, od 19h, polaznici starijeg obrazovnog ciklusa, od IV do IX razreda.

U posebno svečarskoj atmosferi, vrijedni učenici, uz podršku svojih profesora, svirali su neke od najpoznatijih klasičnih i narodnih kompozicija na različitim instrumentima, a koncerti su završeni novogodišnjim pjesmama koje su izveli horovi niže i starije generacije. Učenike Muzičke škole obradovao je i Djeda Mraz.

Godina koja je za nama bila je veoma uspješna za barsku Muzičku školu. Podsjetimo, trud učenika i profesora nagrađen je sa preko 30 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

“Najbolji polaznici ove obrazovne ustanove pokazali su svoje umjeće na koncertu povodom Dana Opštine, 25. novembra, a željeli smo da pružimo priliku da se na sceni predstave i drugi naši vrijedni đaci, od kojih će mnogi poći stopama svojih uspješnih drugara. Mislim da je publika, među kojom su bili i roditelji naših učenika, uživala u njihovom muziciranju i pjevanju, a organizovali smo i dolazak Djeda Mraza, kako bi na adekvatan način čestitali dosadašnje uspjehe, ali i predstojeće praznike svoj našoj djeci”, kazao je za Radio Bar i Bar info, direktor Muzičke škole, mr Miro Kruščić.

Na prvom koncertu, u 17 h nastupili su: Pavle Marović, Lara Vojinović, Andrija Stijepović, Darija Kovačević, Galina Čekrizova, Jana Zečević, Kira Kolomijec, Jovan Živanović, Stefan Opčinikov, Seada Rašketić, Varija Radević, Božana Raičević, Helena Božović, Mari Hazarjan, Mija Drača, Lana Čejović, Una Martinović, Mijona Mašanović, Andrea Pavlović, Mihaela Jovović, Anastasija Matović, Feliks Kulakov, Lorna Huremović, Anika Vuković, Daris Kaltak, Marija Roknić, Nađa Knežević, Maša Milašević, Luka Gvozdenović, Janja Mećikukić, Anastasija Đurđević, Una Fetić, Petra Vuković, Jekaterina Čekrizova, Adnan Krajina, Dea Useinović, a zatim je publika čula i hor, pod diregentskim vođstvom profesorica Violete Jaramaz i Admire Osmanović.

Lijepa atmosfera nastavljena je i na koncertu u 19h, kada su svirali i pjevali stariji učenici barske Muzičke škole: Mihajlo Miljanić, Teodor Pronin, Milica Novović, Nikolina Lukšić, Balša Lukić, Veronika Galina, Vasilije Franović, Mina Vuković, Vuk Ćulafić, Jovana Dabanović, Svetlana Zabijako, Nađa Radulović, Vasilije Andrović, Stefan Pronin, Daris Ramić, Anastasija Bjelanović, Danilo Đenđinović, Danil Tihonov, Luka Pavlović, Viktorija Jevmenova, Andrija Drobnjak, Anastasija Dobrković, Aleksa Darmanović, Elena Tomanović, Sergej Savić, Varvara Berežkova, Ognjen Rabrenović, Janja Franićević, Darija Radonjić, Emilija Profatilova, Aleksa Janjić, Jovana Lukovac i Sara Kovačević.

I ovaj koncert zaokružen je nastupom velikog hora, sa kojima je publika, u duhu praznika, pjevala novogodišnje pjesme.

Share.

Comments are closed.