FOTO, VIDEO: Dva velika požara u 24 sata

U samo 24 sata barski vatrogasci imali su dvije velike, višesatne intervencije.

U noći između utorka i srijede, pet minuta nakon ponoći, zaprimili su poziv sa Velikog pijeska. Gorjela je kuća Nikole Nikolića iznad diskonta “Voli”, ulica 59.

“Na lokaciju su odmah upućena dva vozila sa pet vatrogasaca, a nakon toga još jedno vozilo sa dva vatrogasca. Na licu mjesta je zatečen krov kuće potpuno uništen i u plamenu, a prijetila je velika opasnost od širenja požara na okolne kuće, koje su bile u neposrednoj blizini. Požar je lokalizovan u 2:20 minuta, a okolni objekti su spašeni od zapaljenja. Uzrok požara je nepoznat, gašenje bilo otežano zbog olujnog sjevernog vjetra”, rekao je za Bar Info načelnik Službe zaštite Amir Muslić.

Istog dana, u 19:43 prijavljen je požar – gorjela je drvna građa u Zaljevu, lokalitet Gorak.

“U gašenju požara su učestvovala tri vatrogasna vozila uz 6 vatrogasaca-spasioca, zatim cisterna preduzeća Vodovod i kanalizacija i bager lokalnog preduzetnika ‘Braco cop’. Zbog jakog vjetra postojala je mogućnost zapaljenja šume koja se nalazi u neposrednoj blizini. Požar je lokalizovan u 22:30, ali je vatrogasna služba morala intervenisati više puta u toku noći – u 00:15, u 4:06 i 7:15, jer je jaki vjetar ponovo raspirivao požar”, istakao je Muslić.

Stovarište je vlasnistvo Doo “Bar gradnja” i pričinjena je velika materijalna šteta.

Sve pohvale za vatrogasce koji su imali dvije noći bez sna, a uz sve to intervenisali su i jutros na uklanjanju oborenih stabala, poput onog u Borskoj ulici.

Share.

Comments are closed.