Fudbal uvijek – droga nikad

27. Državno finalno prvenstvo Crne Gore u školskom fudbalu za školsku 2021/21- godinu održava se u Baru, u organizaciji Školskog fudbalskog saveza Crne Gore, pod pokroviteljstvom FSCG.

U takmičenju učestvuju prvaci regija osnovnih škola u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet kategorija: treći i četvrti razred (dječaci i djevojčice), peti i šesti razred (dječaci i djevojčice) i deveti razred – djevojčice.

Kada su muške ekipe u pitanju, takmičiće se učenici trećeg i četvrtog razreda “Orjenski Bataljon” iz Herceg Novog, “Pavle Žižić” iz Bijelog Polja i “Radojica Perović” iz Podgorice.

Takmičari u konkurenciji petog i šestog razreda su iz osnovnih škola “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara, “Aleksa Đilas Bećo” iz Mojkovcaa i “Milorad Musa Burzan” iz Podgorice.

U ženskim ekipama, takmičiće se učenice trećeg i četvrtog razreda “Orjenski Bataljon” iz Herceg Novog, “Pavle Žižić” iz Bijelog Polja i “Vuk Karadžić” iz Podgorice.

Kada su u pitanju šesti i sedmi razred, u Bar su doputovale ekipe osnovnih škola “Milan Vuković” iz Herceg Novog, “Marko Miljanov” iz Bijelog Polja i “Pavle Rovinski” iz Podgorice. U devetom razredu takmiče se ženske ekipe osnovnih škola “Dašo Pavićić” iz Herceg Novog, “Bratstvo-jedinstvo” iz Rožaja i “Marko Miljanov” iz Podgorice.

Kako je istakao komesar takmičenja, prof. Aleksandar Milić, učenici su smješteni u Domu učenika, a takmičenja se odvijaju u balon sali “Bombonjera”. On dodaje da se sve utakmice igraju po pravilima Fudbalskog saveza Crne Gore, da ekipu čine 10 igrača i profesor, te da svi moraju da imaju propisanu sportsku legitimaciju ŠFSCG i ovjeren spisak igrača.

Share.

Comments are closed.