Gimnazijalci danas počeli sa polaganjem maturskog ispita

Maturanti Gimnazije „Niko Rolović“ iz Bara danas su nakon dvomjesečne pauze ponovo zakoračili u zgradu ove obrazovne ustanove.  U 11 sati počelo je polaganje maturskog ispita iz  iz Crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, kazala nam je direktorka Marija Đonović.

Maturu u ovoj barskoj obrazovnoj ustanovi ukupno polaže 160 učenika, a svi su opremljeni maskama, ličnim priborom za pisanje i raspoređeni za sjedenje po redovima uz omogućenu fizičku distancu, kazala je Đonović.

Ispit je organizovan po smjernicama koje su srednjoškolskim ustanovama upućene od Ispitnog centra Crne Gore i Ministarstva prosvjete, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje.

Prije ulaska učenika u učionice stolovi su dezinfikovani, a Ministarstvo prosvjete je u saradnji sa Upravom za imovinu, obezbijedilo dezinfekciona sredstva za ruke i radne površine, kao i maske i rukavice za djecu.

Nakon današnjeg polaganja eksternog maturskog i stručnog ispita iz Crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, u gimnaziji „Niko Rolović“ eksterni maturski i stručni ispit iz prvog stranog jezika biće održan 30. maja, a eksterni maturski i stručni ispit iz matematike 1. juna.

Share.

Comments are closed.