Građani uglavnom zadovoljni čistoćom, više pažnje posvetiti prigradskim naseljima

U okviru Akcionog dana Unije srednjoškolaca, dan u Radio Baru provele su Tina Truš, Denira Sijarić i Lejla Šabović. One su za Barsku hroniku i Bar info uradile prilog o kampanji i projektu Opštine Bar „Naš Bar-čist grad“.

U razgovoru sa sugrađanima, koji su rado odgovarali na pitanja da li su upoznati sa ovom akcijom, koliko je bitna prije turističke sezone, da li su učestvovali u nekoj akciji čišćenja, koliko su zadovoljni čistoćom grada i kojem dijelu grada je potrebno posvetiti više pažnje, zaključuje se da je većina građana zadovoljna čistoćom u centru, ali su mnogi istakli da bi više pažnje trebalo posvetiti prigradskim naseljima- naročito Šušanju, Polju, Sutomoru…

Dalija je minimalno zadovoljna čistoćom grada. Najprljaviji je, po njoj dio kod Šušanja, ispod mostića.

Anđela je učestvovala u akcijama čišćenja.

“Zadnji put sam učestvovala u čišćenju Maljevika sa još jednim drugom. Prije mjesec čistili smo Sutomore, koje je najprljavije, zato što nema dovoljno kanti za otpatke. Čitavo šetalište u Sutomoru ima tri kante za smeće i sve su na jednom mjestu”, ističe ona i smatra da je to vjerovatno i razlog što ljudi “bacaju otpatke i po moru i po šetalištu”. Istakla je i da u Sutomoru nema dovoljno kontejnera, da su na velikoj razdaljini i da to doprinosi stvaranju mini deponija.

Sugrađanka iz knjižare upoznata je sa akcijom i podržava je, ali nije bila u mogućnosti da učestvuje u akcijama čišćenja. Nije previše zadovoljna čistoćom, a Šušanj smatra najprljavijim.

Edis je upoznat sa akcijom. Učestvovao je u akcijama čišćenja, a akciju smatra bitnom za turiste. Zadovoljan je čistoćom grada, a po njemu, najprljavija je marina.

Hana je učenica osnovne škole. Učestvovala je u akcijama čišćenja, a misli da je akcija “Naš Bar-čist grad” pametno organizovana da bi turisti stekli što bolji utisak. Najprljavijim smatra Šušanj, a najčistijim Stari Bar.

Akciju “Naš Bar-čist grad“ Opština Bar najavila je početkom aprila, a za Dan planete Zemlje, 22. april prostor prema glavnom gradskom šetalištu oplemenjen je novim sadnicama ukrasnog bilja, a akcija ozelenjavanja biće nastavljena tokom čitave godine.

Najavljeno je da će domaćinstvima u prigradskim naseljima, u kojima je izražen problem nepropisnog odlaganja otpada, biti distribuirano oko 500 kanti za odlaganje otpada.

Akciju realizuju Sekretarijat za komunalno-stambene poslove, Služba Komunalne policije, DOO Komunalne djelatnosti i Turistička organizacija.

Share.

Comments are closed.