Hemijsko tretiranje palmi širom opštine

Sektor gradsko zelenilo će, ako vremenski uslovi dozvole, vršiti hemijsko tretiranje palmi na javnim površinama opštine Bar, u cilju suzbijanja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus (Oliver). Tretiranje palmi će se raditi 23. 24. i 25. juna.

Raspored  lokacija za tretiranje palmi:

I dan, petak 24. 06. 2022.godine

Palme u Ulici Branka Čalovića, Ulica 13. jula, palme na Putničkom terminalu, palme na šetalištu kod Marine i na šetalištu kralja Nikole do mosta Željeznice, palme u parku Dvorca kralja Nikole i oko Doma Kulture, palme na Trgu, u Ulici Maršala Tita, u ul. Dinastije Voislavljevic i palma na velikom atomskom skloništu. 

II dan, subota 25. 06. 2022. godine

Palme u Ulici Branka Čalovića, Maršala Tita, Vladimira Rolovića, Bulevaru JNA, Jovana Tomaševića, Jovana Stojanovića, Mila Boškovića, oko Gimnazije i osnovne škole “Blažo J. Orlandić”, palme oko Velikog Atomskog skloništa, u Bulevaru Dinastije Petrović i palme u ulicama Požarevačka, Borska, Makedonska i Rista Lekića, palme na Bulevaru Revolucije.      

III dan, nedjelja 26. 06. 2022. godine

Palme na Bulevaru Revolucije (ispred Opštine i Suda), Ulica Maše Đurovića, palme od Poljoprivredne škole do marketa Franca, ispred Fonda PIO i Komunalnih djelatnosti, palme u ulicama Dinastije Balšić, Dinastije Crnojević, palma u Starom Baru i kod kapele, na Biskupadi, željezničkoj i autobuskoj stanici. Palme u Šušanju (od mosta Željeznice do plaže Kazablanka), palme na javnim zelenim površinama u Sutomoru i u Virpazaru. 

“Molimo građane da tih dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomenutim lokacijama i da se što kraće zadržavaju u njihovoj blizini. Obavještavamo pčelare da u području od 2km od tretiranih palmi preduzmu mjere zaštite pčelinjih društava”, kaže se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.